Setari Cookie-uri

5 Masti de fata pentru iarna

Tocmai cand credeam ca am scapat de iarna, cel putin de partea cea mai grea a ei, ne trezim ca iar ninge, viscoleste si ne ingheata nasul. Fenomenele meteo precum si atmosfera uscata din incaperi incepe treptat sa isi spuna cuvantul asupra pielii astfel incat tenul devine tern, uscat si capata o culoare neplacuta.

Zdrobeste pulpa de la o jumatate de banana, adauga o lingurita de smantana proaspata si aplica amestecul pe fata. Dupa 30 de minute indeparteaza masca cu apa calduta si usuca fata prin tamponarea pielii cu un prosop moale.

Masca cu banane e ideala pentru tenul afectat de ger dar si pentru cel ars de soare, avand efect calmant.

4. Masca cu grepfruit pentru tenul gras

Pentru aceasta masca ai nevoie de o lingurita de suc de grapefruit, o lingurita de smantana degresata si albusul de la un ou. Bate albusul spuma, adauga smantana si sucul de grapefruit si intinde amestecul pe fata. Dupa 15 minute clateste tenul cu apa calda.

Grapefruitul contine vitamina C, ingredientul ideal pentru tenul gras. Acesta are efect astringent curatand porii in profunzime. Smantana iti va hrani tenul iar albusul de ou se va ocupa de punctele negre si de cosuri.

5. Masca cu morcovi pentru ten normal

Cum si tenul normal are nevoie de ajutor iti recomandam acesta masca pe baza de morcov. Fierbe un morcov pana devine moale si paseaza-l, adauga o lingurita de miere de albine si intinde amestecul pe fata. Indeparteaza-l dupa 10 minute (sub nici o forma mai mult de atat) cu apa calduta. Substantele din morcov protejeaza pielea de radicalii liberi si incurajeaza refacerea celulelor.

De retinut faptul ca toate mastile trebuie facute din ingrediente cat mai proaspete si, pe cat se poate, organice. Cu cat ingredientele sunt de mai buna calitate cu atat mai mult va avea de castigat pielea ta. De asemenea, foloseste intotdeuna vase curate din sticla/portelan sau lemn.

Inainte de a aplica o masca de fata pregateste o baie de abur ce iti va deschide porii. Incalzeste apa intr-un vas, toarn-o intr-un bol mai mare si adauga cateva pliculete de ceai de musetel. Acesta are efect dezinfectant. Acopera-ti capul cu un prosop si stai cu fata in abur, dupa ce acesta devine suportabil. Dupa ce ai terminat baia de abur si porii tai s-au deschis poti aplica masca de fata. La final, dupa indepartarea mastii maseaza-ti fata cu un strat de crema potrivita tipului tau de ten.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.