Bobul, tunsoarea de ieri si de azi

Tunsoarea bob nu se demodeaza niciodata. Dupa ce a atins culmea gloriei in anii 20, a reusit sa se mentina pana in ziua de azi in topul tunsorilor preferate de femei. Acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda avand in vedere ca bobul e sic, elegant si usor de intretinut.

Tunsoarea bob nu se demodeaza niciodata. Dupa ce a atins culmea gloriei in anii ’20, a reusit sa se mentina pana in ziua de azi in topul tunsorilor preferate de femei. Acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda avand in vedere ca bobul e sic, elegant si usor de intretinut.

Tipuri de bob:

Unul dintre atuurile bobului e ca avantajeaza foarta multe persoane datorita multitudinii de variante ale tunsorii care de care mai frumoase. In fapt, aceasta evolutie bazata pe lungimi si texturi diferite poate explica in parte succesul pe care bobul il are astazi. Printre tunsorile bob preferate astazi se numara:

1. Bobul clasic

Bobul clasic e ales in general datorita elegantei dar si simplitatii lui. Parul e taiat rotund la aceeasi lungime, aranjat astfel incat sa incadreze frumos fata si purtat drept. Bobul clasic se poarta in general fara breton si cu carare pe mijloc, desi nu e obligatoriu. Lungimea acestei tunsori poate varia, dar cel mai adesea depaseste linia barbiei. Pentru aranjare ai nevoie doar de o perie mare rotunda si putina spuma. (Christina Aguilera, Heidi Klum)

2. Bobul dramatic

Acesta aminteste cel mai bine de coafurile din era jazz-ului. Parul e taiat in dreptul barbiei sau putin mai sus si purtat drept astfel incat nici un fir sa nu iasa din rand. Pentru un impact deosebit varfurile trebuie intoarse discret spre interior. Dramatismul coafurii vine de la bretonul taiat si el perfect drept si nu foarte lung. Acesta se potriveste mai ales persoanelor cu fata ovala sau alungita. (Katie Holmes, Catherine Zeta-Jones in filmul Chicago)

3. Bobul retro


Kudika
10 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri