Setari Cookie-uri

Bobul, tunsoarea de ieri si de azi

Tunsoarea bob nu se demodeaza niciodata. Dupa ce a atins culmea gloriei in anii 20, a reusit sa se mentina pana in ziua de azi in topul tunsorilor preferate de femei. Acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda avand in vedere ca bobul e sic, elegant si usor de intretinut.

Tipuri de bob:

Unul dintre atuurile bobului e ca avantajeaza foarta multe persoane datorita multitudinii de variante ale tunsorii care de care mai frumoase. In fapt, aceasta evolutie bazata pe lungimi si texturi diferite poate explica in parte succesul pe care bobul il are astazi. Printre tunsorile bob preferate astazi se numara:

1. Bobul clasic

Bobul clasic e ales in general datorita elegantei dar si simplitatii lui. Parul e taiat rotund la aceeasi lungime, aranjat astfel incat sa incadreze frumos fata si purtat drept. Bobul clasic se poarta in general fara breton si cu carare pe mijloc, desi nu e obligatoriu. Lungimea acestei tunsori poate varia, dar cel mai adesea depaseste linia barbiei. Pentru aranjare ai nevoie doar de o perie mare rotunda si putina spuma. (Christina Aguilera, Heidi Klum)

2. Bobul dramatic

Acesta aminteste cel mai bine de coafurile din era jazz-ului. Parul e taiat in dreptul barbiei sau putin mai sus si purtat drept astfel incat nici un fir sa nu iasa din rand. Pentru un impact deosebit varfurile trebuie intoarse discret spre interior. Dramatismul coafurii vine de la bretonul taiat si el perfect drept si nu foarte lung. Acesta se potriveste mai ales persoanelor cu fata ovala sau alungita. (Katie Holmes, Catherine Zeta-Jones in filmul Chicago)

3. Bobul retro

Si acesta pastreaza mult din coafurile anilor ’20. Parul se poarta usor ondulat creand acele valuri bine fixate. Lungimea din nou variaza; parul poate fi taiat deasupra barbiei sau in dreptul acesteia. Cat despre breton, aceasta coafura merge atata cu breton cat si fara. Varianta cu breton presupune unul destul de scurt si tras intr-o parte astfel incat sa acopere partial fruntea. Bobul retro transmite purtatoarei ceva din magia vechiului Hollywood. (Diane Kruger)

4. Bobul asimetric

Acesta s-a purtat foarte mult in ultimii doi ani fiind popularizat de Victoria Beckham. Bobul asimetric se evidentiaza prin nonconformism parul avand lungimi diferite de o parte si alta a fetei ajungand treptat la o lungime comuna in dreptul cefei. Lungimea acestuia poate varia de la scurt (din dreptul urechilor) pana la lung (pana in dreptul umarului). De remarcat ca acesta se poarta cu carare intr-o parte, si anume in directia opusa partii cu parul mai lung. In plus, varfurile trebuie indreptate discret catre interior. (Victoria Beckham, Rihanna)

5. Bobul ondulat

Acesta e ideal pentru persoanele cu par ondulat salvandu-le de eforturi prea mari cand vine vorba de styling. Bobul ondulat pastreaza volumul natural al parului rezultatul final fiind un look romantic. Acesta poate fi purtat cu carare sau tras spre spate si fixat cu produse de styling. Si in acest caz lungimea variaza in functie de preferinte. (Marion Cotillard, Drew Barrymore)



Testeaza si tu coafura bob in noul Coafor Virtual Kudika






Kudika
10 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.