Setari Cookie-uri

Mic ghid cu 8 operatii estetice!

Chirurghia estetica a trecut de multa vreme de etapa noutatii fiind acum o practica extinsa de infrumusetare. Multe femei recurg din ce in ce mai des la operatii pentru a scapa de diferite aspecte ce le nemultumesc. Fie ca vorbim depre un nas cu o forma neplacuta, sani prea mici (sau prea mari), greutatea in exces, toate se pot rezolva cu o taietura de bisturiu si putina munca din partea chirurgilor. Va prezentam in cele ce urmeaza un mic ghid al celor mai obisnuite proceduri cosmetice care sa va ajute in cazul in care doriti sa recurgeti la asa ceva.

In perioada post operatorie apar in general umflaturi, disconfort si vanatai. Pacientii pot reveni la activitatile obisnuite dupa aproximativ 2-3 saptamani de la operatie.

4. Injectii cu Botox

Injectiile cu Botox-ul sau Toxina Botulinica, reprezinta una dintre tehnicile cele mai eficiente pentru indepartarea ridurilor fiind folosite mai ales in zone precum frunte (riduri de incruntare), ochi (laba de gasca) sau gat. Substanta e injectata in muschi si impiedica contractia lor (blocand semnalele nervoase) si slabind muschii. Drept rezultat ridurile par sa dispara.

Tehnica e mai putin invaziva decat altele. Pretul poate parea si el accesibil, trebuie insa sa luam in considerare faptul ca tratamentul trebuie repetat astfel incat in timp costurile se aduna. Tratamentul e rapid si nu necesita perioada de recuperare. Trebuie retinut faptul ca ridurile reapar dupa aproximativ 4 luni.

5. Alte tratamente injectabile pentru riduri

Tratamentele injectabile pentru riduri includ injectiile cu acid hialuronic, injectiile cu colagen (bovin sau uman) si cu acid polilactic. Acestea se aseamana cu Botoxul insa efectele lor au durata mai indelungata ajungand in unele cazuri si pana la 2 ani.

Procedura adreseaza ridurile din jurul nasului si de pe barbie, ridurile fruntii si ale buzelor. Tratamentul nu necesita perioada de recuperare desi e posibil ca zona tratata sa se umfle usor, sa se invineteasca sau sa se inroseasca imediat dupa procedura.

6. Mamoplastie

Operatiile de augmentare sau de reductie a sanilor fac parte dintre procedurile cele mai de succes ale domeniului. Operatiile de augmentare presupun utilizarea unui implant (in general silicon sau implant salin) si se adreseaza femeilor cu sanii mici sau sani lasati. Rezultatele sunt de lunga durata insa factori precum luarea in greutate sau sarcina pot altera in timp forma sanilor. In perioada post operatorie apar in general umflaturi, roseata, vanatai, disconfort si pacienta trebuie sa poarte un sutien chirurghical pentru 2-3 luni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.