Setari Cookie-uri

10 mituri ale ingrijirii pielii

Suntem bomabardati cu diverse informatii referitor la ceea ce ar trebui sa facem si sa nu facem pentru a avea o piele frumoasa, un par superb etc. Insa nu toate aceste informatii vin din surse avizate. Unele le stim de la bunici si de la mame, altele de la prietene sau vecine iar altele le gasim pe bloguri sau forumuri. Iar daca unele sfaturi sunt intr-adevar utile altele nu sunt decat zvonuri transmise de la om la om ce capata caracter de mit. Ramaneti alaturi de noi si descoperiti daca si voi ati cazut victime ale acestor mituri de frumusete.

Ridurile au in spate un numar mare de cauze printre care imbatranirea pielii, efectul nociv al radiatiilor solare etc., insa uscarea pielii nu se numara printre ele. Intr-adevar, o piele bine hidratata pare mai intinsa insa, in realitate, produsele folosite pentru hidratarea fetei nu influenteaza aparitia ridurilor. Prin urmare, faptul ca nu iti lasi fata sa se usuce nu te fereste de riduri ci doar te ajuta ca te moment sa ai un ten hidratat, prin urmare mai frumos.

Mitul nr.5: Daca pielea ta e sensibila la un ingredient folosit in produsele de ingrijire atunci indeparteaza substanta respectiva din regimul tau de infrumusetare

Prin faptul ca un produs are efecte negative asupra tenului tau nu inseamna ca trebuie sa eviti toate produsele ce au la baza aceeasi substanta activa. Vorbim aici in special de ingrediente precum acid acetilsalicilic, retinol sau acid glicolic care intr-adevar pot irita pielea fie atunci cand sunt in proportie prea mare fie cand se afla in combinatie cu alte substante. Atunci cand incerci un produs pe baza acestora aplica-l treptat si in cantitati mai mici la inceput pentru a-i da pielii timp sa se acomodeze. In cazul in care nu obtii rezultatele scontate incearca un alt produs; e posibil sa descoperi ca aceeasi substanta intr-o combinatie diferita poate avea efectele dorite.

Mitul nr.6: Toate femeile ce trec de varsta de 35 de ani au nevoie de fond de ten pentru a arata bine

In realitate imperfectiunile fetei aparute o data cu inaintarea in varsta pot deveni mai vizibile datorita fondului de ten. Odata cu trecerea timpului ridurile fine incep sa apara iar porii pielii devin din ce in ce mai vizibili. Aceste imperfectiuni ale tenului au tendinta de a aduna fondul de ten devenind mai evidente.

E indicat sa te concentrezi pe hidratarea si ingrijirea tenului mai degraba decat sa te bazezi pe astfel de produse cosmetice.

Mitul nr.7: Aplica fondul de ten si crema de fata doar prin miscari ascendente, in caz contrar vei incuraja aparitia ridurilor

Acesta mit are un sambure de adevar si anume, daca intinzi pielea pentru o perioada mare de timp in acelasi fel atunci risti sa incurajezi aparitia ridurilor (de unde si ridurile de incruntare). Insa in cazul aplicarii produselor de ingrijire miscarile dureaza prea putin, sunt prea blande si nu se repeta cu exactitate astfel incat nu vor avea acelasi rezultat. Pentru ca acestea sa duca la aparitia ridurilor fiecare miscare trebuie sa fie repetata cu exactitate. Spre exemplu, dormitul pe aceeasi parte poate intr-adevar incuraja aparitia ridurilor deoarece pielea e intinsa in acelasi mod seara de seara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.