Setari Cookie-uri

10 mituri ale ingrijirii pielii

Suntem bomabardati cu diverse informatii referitor la ceea ce ar trebui sa facem si sa nu facem pentru a avea o piele frumoasa, un par superb etc. Insa nu toate aceste informatii vin din surse avizate. Unele le stim de la bunici si de la mame, altele de la prietene sau vecine iar altele le gasim pe bloguri sau forumuri. Iar daca unele sfaturi sunt intr-adevar utile altele nu sunt decat zvonuri transmise de la om la om ce capata caracter de mit. Ramaneti alaturi de noi si descoperiti daca si voi ati cazut victime ale acestor mituri de frumusete.

Mitul nr.8: Punctele negre sunt cauzate de mizeria ce se aduna pe fata

In realitate punctele negre nu sunt rezultat al acumularii de praf sau altor produse din mediul inconjurator ci mai degraba de blocarea porilor dilatati cu sebuumul in exces secretat de piele. In contact cu aerul sebuumul se oxideaza si capata o culoare mai inchisa de unde si numele.

Asta nu inseamna ca nu ar trebuie sa te mai speli pe fata ci doar ca indepartarea mizeriei, chiar daca are o sumedenie de efecte benefice, nu afecteaza insa punctele negre. Pentru a preveni aparitia acestora foloseste regulat un produs de exfoliere adecvat tipului tau de ten.

Mitul nr.9: Cremele cosmetice pot da timpul inapoi facandu-ti pielea sa arate ‘ca noua’

Desi multa lume a observat pe propria piele falsitatea acestei propozitii, inca suntem bombardati cu reclame ale unor produse de ingrijire ce promit sa dea timpul inapoi. Iar noi le cumparam pentru ca inca speram sa existe un tratament minune pentru imbatranire. In realitatea cremele nu pot face mare lucru. Pe masura ce inaintam in varsta pierdem grasimea de sub piele astfel incat aceasta incepe sa se lase si sa se rideze. In realitate aceste creme nu fac decat sa hidrateze pielea temporar astfel incat aceasta poate parea mai tanara. Efectele nu pot dura insa prea mult.

Mitul nr.10: Tenul tau va imbatrani la fel ca cel al mamei tale

Baza genetica joaca intr-adevar un rol in felul in care arata pielea unei persoane (culoare, textura, marimea porilor, cearcane) insa felul in care ne ingrijim de ten conteaza mult mai mult. Obiceiurile personale precum fumat, consum regulat de alcool, obiceiuri alimentare, lipsa protectiei solare, stres etc. influenteaza aspectul nostru mai mult decat trasaturile genetice.

Foto: Hepta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.