Setari Cookie-uri

O noua viziune asupra siluetei

Noile trenduri demonstreaza ca moda femeilor slabe, fara forme incepe sa apuna. Marii designeri au lansat colectii cu piese vestimentare care supradimensioneaza silueta feminina. Dupa zeci de ani in care moda a fost reprezentata de manechine slabe, tendinta s-a schimbat. Podiumurile si marile reviste de moda, pun acum accentul pe modele plinute, cu forme.

Acest tip de silueta, clepsidra, este la mare cautare acum, deoarece ofera femeii o imagine apropiata de perfectiune. Aceasta presupune un echilibru intre partea superioara si partea inferioara a corpului, evidentiind o talie bine definita. Kilogramele in plus nu deranjeaza, fiind bine proportionate pe tot corpul, iar sanii si soldurile pastreaza aproape aceeasi dimensiune, subliniind mijlocul si picioarele zvelte.

O silueta armonioasa, cu forme este in primul rand sanatoasa. Mesajul transmis de manechinele extreme de slabe, nu a fost unul pozitiv pentru adolescente. Multe s-au infometat, imbolnavindu-se incercand sa arate precum manechinele din pictoriale. Adevaratul semnal de alarma a fost tras in momentul in care un model a decedat dupa o prezentare de moda, datorita faptului ca urmase o cura drastica de slabire.

Recent s-a impus o limita de greutate pentru modelele care urca pe podium, cele foarte slabe primind chiar interdictie in a mai defila. Designeri celebrii au renuntat sa mai promoveze ca imagine ideala, femeia fara forme. S-a demonstrat ca hainele arata mai bine pe un corp frumos, conturat armonios.

Moda este in continua schimbare. Tendintele prezinta anumite tipologii dar in primul rand, se poarta ceea ce ne avantajeaza. Nu trebuie sa lasam seduse de o imagine ideala care de fapt nici nu exista.

Idealul il construim noi prin intermediul alegerilor noastre. Nici o femeie nu se poate considera neatragatoare, indiferent de fizicul sau. Alese cu grija, hainele pot ascunde cu success acele parti ale corpului de care nu suntem foarte multumite. De asemenea pot evidentia parti ale corpului pe care vrem sa le etalam cu mandrie.

Exista foarte multe femei care desi nu se incadreaza in masurile ideale, sunt mandre de corpul lor si arata minunat intr-o rochie de seara sau intr-o tinuta obisnuita de zi. Conteaza foarte mult cum combinam hainele, imprimeurile si texturile. Imprimeurile florale, bulinele sau imprimeurile geometrice foarte mari , nu avantajeaza o silueta mai pronuntata. De asemnea, liniile orizontale latesc, deci nu sunt potrivite pentru pesoanele mai plinute. Liniile verticale accentueaza o silueta mai supla, alungind-o.

Cea mai usoara cale de a adapta hainele siluetei noastre este de a experimenta. Insa, cel mai important este sa ne acceptam asa cum suntem. Fiecare femeie dispune de sarmul personal si , indiferent de silueta, personalitatea conteaza cu adevarat.

Un articol de Cristina Craciun

Foto: www.hepta.ro


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.