Setari Cookie-uri

Ingrijirea pielii uscate

Indiferent de varsta, trebuie sa acordam o ingrijire speciala corpului nostru. Ca si machiajul, pielea este o carte de vizita in societate.

Indiferent de varsta, trebuie sa acordam o ingrijire speciala corpului nostru. Ca si machiajul, pielea este o carte de vizita in societate. Chiar daca suntem mereu pe drumuri, ingrijirea pielii nu ne rapeste foarte mult din timpul nostru pretios. Ba, ne ofera beneficii, transmitand celor din jur grija si rafinamentul frumuseti feminine, cocheta in orice imprejurare.

O piele uscata nu necesita neaparat, tratamente sofisticate, nu inseamna grija pentru alergii, chiar daca, putem consulta, la nevoie si un dermatolog. O alimentatie sanatoasa, insotita neaparat de lichide, cel putin 2l pe zi, creme cat mai hidratante, evitarea expunerii excesive la soare sunt cateva remedii la indemana oricui pentru o piele supla si sanatoasa.

Foto: www.hepta.ro

De ce se usuca pielea? Ce inseamna pielea uscata?

Deshidratarea, cauzata de eliminarea apei din corp, lipsa lichidelor, mediul neaerisit, sufocant, caldura in exces sunt cativa dintre factorii care determina perturbarea pielii si a sanatatii in acelasi timp.

Picioarele, de exemplu. Dupa o iarna friguroasa, temperaturi scazute si pantaloni stramti, pielea si-a pierdut elasticitatea si stralucirea. Vara se apropie cu pasi repezi, astfel ca pielea picioarelor trebuie hidratata si pregatita pentru pantaloni si rochii mini. Daca vrem sa afisam o atitudine sexy, picioarele trebuie sa arate impecabil.

De aceea propunem cateva trucuri, puteti alege si altele in functie de preferinte.

Colectia Sanctuary de la Boots ofera un set de 3 produse pentru ingrijirea pielii. Contine un gel de dus, scrub si lotiune de corp. Folosite impreuna vor oferi rezultate optime. Setul costa 58 de lei.

Pentru pielea uscata cu tendinta de descuamare este ideal gomajul. Cu ajutorul acestuia se indeparteaza celulele moarte, pielea ramanad fina si catifelata. Exfolierea este vitala pentru regenerarea pielii. Inainte de a efectua acest procedeu pielea trebuie sa fie curata. Pentru gomaj se alege un gel abraziv, apoi este indicat o crema puternic hidratanta pentru calmare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.