Setari Cookie-uri

8 trucuri pentru un machiaj reusit

Mai mult decat un ritual nelipsit din rutina zilnica, machiajul ne ajuta sa evidentiem trasaturile fetei. Cu ajutorul produselor cosmetice camuflam micile defecte, obtinand o infatisare placuta, admirata in special de barbatii din jurul nostru.

Fardurile stridente, sidefate in exces se vor utiliza doar seara, la ocazii speciale. In timpul zilei sunt recomandate nuantele pastelate sau pamantii, cat mai naturale.

5. Gene seducatoare
Genele lungi si dese garanteaza o privire seducatoare, plina de expresivitate. Pentru un aspect cat mai sanatos, aceastea au nevoie de o ingrijire speciala. Uleiul de ricin sau uleiul de masline sunt ingrediente nutritive care hranesc genele si le ofera rezistenta. Se aplica pe gene o data pe saptamana, cu ajutorul unei periute speciale.

Rimelul se aplica de la radacina genelor, in 2-3 straturi, in zig-zag, pentru a le separa. Daca machiajul fetei poate beneficia de retusuri pe timpul zilei, nu acelasi lucru se poate spune si despre gene. Nu se vor rimlea de mai multe ori pe zi, deoarece vor arata incarcate, capatand un aspect inestetic.

6. Buze senzuale

Make-up artistii ne sfatuiesc sa nu evidentiem niciodata ochii si buzele in acelasi timp. Daca optam pentru pentru ochi colorati discret, buzele vor fi in centrul atentiei si invers. Insa, pentru un aspect ingrijit acestea trebuie inainte hidratate cu un balsam hranitor. Ca rujul sa reziste pe buze mai mult, se aplica apoi un strat fin de fond de ten.

Culoarea rujului se alege in functie de forma buzelor. Pentru buzele subtiri se vor evita nuantele inchise, in favoarea celor deschise, pastelate. Creioanele de contur trebuie alese in acelasi ton cu rujul, sau in nuante neutre, in nici un caz mai inchise.

7. Pometi bine definiti
Blush-ul se aplica la sfarsit. Acesta defineste pometii si lumineaza chipul daca este aplicat corect. Trebuie ales intr-o nuanta cat mai potrivita tipului de ten. Nuantele roz- pal sau bej-piersica asigura un aspect natural.

Pentru o intindere uniforma, fardul se va aplica pe pometi cu o pensula cat mai fina, usor pierdut spre tample. Blush-ul crema se intinde cu degetele, prin miscari circulare. Acesta este indicat dimineata; se absoarbe mai usor, asigurand luminozitate si un aspect natural intreaga zi.

8. Ritualul de seara

Pentru un machiaj impecabil si rezultate pe masura trebuie sa folosim intotdeauna produse de calitate. De asemenea sa nu uitam de cei 3 pasi esentiali pentru a obtine un ten sanatos in fiecare dimineata: demachiere, tonifiere, hidratare.

Pe acelasi subiect, in forum:
Cum aleg corect rujul rosu
Machiaj ochi
Trucuri de machiaj

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.