Setari Cookie-uri

Masti naturale si fresh

Pe langa distractie, cluburi, mare, plaja si soare, anotimpul calduros reprezinta si zile caniculare, transpiratie abundenta si, implicit, mai mult sebum decat de obicei. De aceea fata noastra are nevoie de mai multa ingrijire pe timpul verii.

Foloseste-te de mixer si amesteca putin ceai de tei sau de musetel cu bucati mici de para si struguri albi. Daca pasta rezultata este mult prea lichida, adauga si putina argila. Aplica masca pe fata si dupa 15 minute indeparteaz-o cu apa calda. Poti aplica apoi o crema hidratanta.

Sfat: Dupa o zi de stat la soare este indicat sa folosesti o astfel de masca. De data aceasta, alege ceaiul de musetel deoarece are rol calmant pentru tenul inrosit si iritat.

4. Exfoliante

Mastile exfoliante ajuta la curatarea in profunzime a epidermei si, totodata, elimina sebumul de pe fata. Este indicat ca inainte de a folosi o astfel de masca, pe langa obisnuita demachiere, sa stam cu capul deasupra unui recipient cu apa fierbinte pentru deschiderea porilor. Foloseste si un prosop (pune-l pe cap) pentru un rezultat eficient.

Dupa ce ai stat 7-10 minute cu fata in baia de aburi aplica pe tenul tau o masca obtinuta din 5 capsune, cativa struguri, 3 linguri de miere si cateva migdale pisate marunt. Incearca sa masezi fata timp de cateva minute (minim 4) pentru a elimina celulele moarte. Apoi clateste.

Sfat: daca optezi pentru folosirea mixerului, incearca sa nu pasezi prea mult deoarece atat samburii de la capsune si struguri, cat si bucatelele de migdale, ajuta la eliminarea punctelor negre si a bacteriilor de pe fata ta.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.