Setari Cookie-uri

Rinoplastia, visul meu de-o viata

Cu toate avem defecte, unele vizibile, altele doar in viziunea noastra. Stam si ne uitam cu inversunare la fata care trece pe langa noi. Are picioare lungi, talie de viespe, sani frumos conturati, emana incredere� este perfecta! Noi de ce nu putem fi asa?

Inca nu imi vazusem nasul si eram atat de nerabdatoare. Dupa 7 zile mi-au fost scoase firele. Cand m-am uitat in oglinda era galben si putin umflat. M-am speriat, insa dupa ce am analizat cu minutiozitate toate unghiurile posibile, mi-am dat seama ca era diferit de cel pe care il stiam eu. Asta insemna ca se producea schimbarea. Nu-mi venea sa cred, asteptasem toata viata acel moment!

Inainte de a fi externata, am fost in cabinetul medicului. Pe langa discutiile pe care le-am avut, am primit si o lista plina cu indicatii: nu ai voie sa sufli nasul timp de 3 saptamani, este interzis sa porti ochelari (indiferent daca sunt de soare sau de vedere) in primele 2 luni, nu trebuie sa stai cu capul aplecat nici pentru 10 secunde, baie pe cap poti face dupa o saptamana doar daca stai cu capul pe spate, nu ai voie sa faci exercitii fizice decat dupa 2 luni. Lucrul care m-a descurajat cel mai mult a fost ce mi-a zis la sfarsitul consultatiei: “Rezultatul final poate fi observat dupa 4 luni de la operatie”.

Am plecat dezamagita din spital, pentru mine 4 luni reprezentau o eternitate. Micul tiran din mine era nerabdator.Vroiam sa vad rezultatul cat mai repede. Dupa cateva zile de la externare, nasul meu se dezumflase si capatase forma pe care o vroiam. Era drept! Zi de zi pierdeam zeci de minute in fata oglinzii admirandu-l.

Bucuria mea nu a durat mult. Dupa aproximativ o luna si jumatate siliconul s-a asezat, iar nasul se curbase putin. Diferenta era vizibila, dar nu in sensul bun al cuvantului. Era mai bine ca inainte, dar nu cum vroiam eu si cum ar fi trebuit sa fie. Eram dezamagita. Trebuia sa ma multumesc cu ce iesise, insa nu puteam.

Dupa un an de la operatie nasul meu a ramas la fel. Siliconul nu s-a mai miscat de atunci. Insa, cu siguranta nu renunt asa de usor. Am nevoie de nasul de papusa la care am visat. Asta e dorinta mea de-o viata. Peste cateva saptamani am programare pentru a doua operatie. Sunt increzatoare si stiu ca de data aceasta va reusi.

Oricum, daca ar mai fi necesare inca trei operatii, nu as ezita. Poate ca pentru multi e de neinteles, insa pentru mine este o dorinta pe care nu vreau sa o pierd pe drum. Este visul meu!


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.