Setari Cookie-uri

Cum luptam cu transpiratia?

Una dintre cele mai mari probleme care apar odata cu ivirea primelor raze puternice din anotimpul cald este legata de transpiratia in exces. Aceasta problema devine cu adevarat suparatoare si jenanta daca este insotita de miros neplacut.

De asemenea alcoolul, tigarile, cafeaua sau mancarea nesanatoasa reprezinta unul dintre factorii care determina amplificarea mirosului transpiratiei. Incearca sa le eviti cat de mult poti. Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete.

Daca ai o sudoratie mai abundenta, fara sa fie hiperhidroza, pentru reducerea ei trebuie sa elimini din regimul zilnic ciocolata, ceaiul negru si bauturile racoritoare ce contin cofeina - recunoscuta ca stimul al transpiratiei in exces.

2. Metode cosmetice

Deodorantul reprezinta un produs cosmetic care te ajuta sa scapi de mirosul neplacut, distrugand bacteriile care il cauzeaza. Singurul inconvenient este faptul ca daca folosesti deodorant nu diminuezi cantitatea de transpiratie produsa de corpul tau.



Kudi-Recomandari:

1. Roll-on Dove Minimising Wild Rose, 50 ml, Pret: 9,3 lei
2. Deodorant Dove Minimising Wild Rose, 150 ml, Pret: 12,67 lei
3. Lady Speed Stick Clinical Protection, Pret: 17.43 lei
4. Gama NIVEA Calm & Care (Spray: 11.03 lei, Roll-on: 11.94 lei, Stick: 11.94 lei)
5. Spray uscat Aspiria de la Iwostin, 150 ml, Pret: 24 lei

3. Metode medicale

Multe persoane nu stiu sa faca diferenta dintre un deodorant si un antiperspirant. Pe cand primul este un produs 100% cosmetic, antiperspirantul este considerant un produs medical deoarece blocheaza producerea transpiratiei prin astuparea orificiilor de secretie.

Acest tip de produs contine saruri de aluminiu si impiedica organismul sa elimine toxinele pe calea obisnuita. De aceea numerosi specialisti nu recomanda folosirea antiperspirantului.

Alte cai medicale pentru a scapa de transpiratie sunt: acupunctura, homeopatia sau bai cu bicarbonat de sodiu.

4. Metode naturiste

Infuzii de busuioc: se pun cateva frunze de busuioc intr-o cana cu apa clocotita si se lasa pentru 10 minute (vasul trebuie sa fie acoperit) si apoi se bea. Tratamentul trebuie facut timp de o luna.
Ceai de salvie: bea de 2 – 3 ori pe zi ceai de salvie neindulcit (fara zahar, miere sau oricare alt indulcitor).

Otet de mere: foloseste comprese de otet de mere pentru zona axilelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.