Setari Cookie-uri

Epilarea defintiva pe intelesul tuturor

Despre epilare definitiva s-a scris in nenumarate randuri insa confuzia este inca mare. Ori de cate ori citesc un material despre acest subiect, raman cu o multime de intrebari: bun, deci epilarea definitiva e definitiva ori ba? Cat costa? Poti face cancer de la asa ceva?

Pe cat iubim parul de pe cap, tot pe atat il uram pe cel de pe fata si corp. Din pacate, acelasi tip de hormon care accelereaza pierderea parului de pe cap determina si cresterea parului pe corp sau chiar aparitia lui pe noi zone. Ceara fierbinte, ata, lumanari, brice, lame, pensete electrice, cautere, lasere, totul, pentru distrugerea, fie si temporara a parului de pe fata si corp.

Pe corpul omului exista 2 tipuri de foliculi pilosi (radacina firului de par):

1. Cei care raspund predominant programului genetic. Suntem mai mult sau mai putin parosi, avem fire mai groase sau mai subtiri, mai blonde sau mai brune "din neam". Zonele "genetice" sunt picioarele, bratele, inghinalul, partial axila. In aceste zone parul apare in copilarie sau pubertate se indeseste pana pe la 35 de ani si poate sa fie epilat cu succes prin metode definitive, uneori chiar definitiv.

Citește și:

2. Cei care raspund predominant stimulului hormonal. Pe zonele respective nu exista fir terminal in mod normal, cel mult un puf. Zonele hormonale difera intre barbati si femei si reprezinta un caracter sexual important. Femeia cu barba si barbatul spin au fost considerati mereu ciudatenii. Zonele hormonale la femeie sunt: fata - mai ales mustata si barba-, gatul, decolteul, pieptul, linia alba, partial axila. In aceste zone parul apare in urma unor interferente hormonale ca : pubertate dificila, ovare polichistice, sarcini, contraceptive, boli tiroida sau alte afectiuni hormonale, hormoni etc. Se epileaza definitiv dificil, dupa analize care sa ne ajute sa vedem cat de importanta este cauza. Epilarea definitiva este definitiva pe firele care exista active in momentul tratamentului ca doar este o distrugere fizica. Problema apare cand stimulul persista pentru ca pe 1 cm de piele sunt sute de foliculi care se pot activa sa dea fire. Zonele respective se epileaza corect cu laser pentru ca alte metode vor irita si stimula mai rau zona si riscam fire incarnate, pe sub piele etc

Citește și:

Pentru epilarea definitiva protocolul este :

1. Consultul dermatologic. Medicul va hotari daca pacienta are boli care sa contraindice epilarea, va cere analizele hormonale daca este cazul,va stabili perioada intre sedinte. In cazul in care pacienta prezinta alunite medicul va hotari daca trebuie sau nu ocolite si la ce distanta. Standard mustata si barba se accepta la 3 saptamani pentru a nu smulge pacienta firele acasa; inghinalul, picioarele, bratele - 6 saptamani si pieptul 2 luni.

2. Sedinta de epilare se va face cu tipul de laser recomandat de medic ( in general dioda sau dioda cu radiofrecventa sau alexandrit) pe zonele dorite, ocolind alunitele la distanta stabilita. Energia de lucru este stabilita de medic in functie de culoarea pielii, grosimea si culoarea firului de par, datele medicale ale pacientei.

Exista lasere medicale si echipamente cosmetice. Laserele sunt specifice (emit o singura lungime de unda direct pe culoarea parului, cu energie mare), IPL/SPL (tot un IPL usor modificat) sunt nespecifice (emit toate lungimile de unda si se pun filtre, energie mare). Echipamentele cosmetice sunt lampi nespecifice cu energie mica pentru a scadea riscul de arsuri sau alte accidente. Necesita mult mai multe sedinte deoarece uneori firele doar "amortesc".

Citește și:

Confuzia este foarte mare in populatie si deoarece laserele medicale pot sa fie si de 10 ori mai scumpe decat cele cosmetice. Ca atare exista clinici medicale sarace cu lasere cosmetice si centre bogate cu lasere medicale. Riscul este mare: cele cosmetice neperformante vor strica reputatia metodei iar cele medicale folosite de personal nemedical vor avea accidente care sperie pacientele.

Ce inseamna epilare „definitiva”? Cat timp tine efectul dupa ce termini sedintele recomandate?

Definitiv de obicei este rezultatul la epilarea pe zona nehormonala, pacienta nebronzata, par negru, piele alba, 6 sedinte, interval 6 saptamani, laser medical. Rezultatul nu este intotdeauna 100% dar poate ajunge la 90-95%. Pentru celalalte persoane medicul poate estima daca este nevoie de mai multe sedinte sau de intretinere.

Citește și:

La cat timp se face intretinerea? Ce se intampla daca nu mai facem intretinerea?

De regula intretinerea se verifica la 6 luni. Oricum firele rezistente de obicei sunt subtiri, palide si pot fi epilate usor prin penseta sau ceara. Daca nu se face intretinere nr de fire restante ramane cel de la 6 luni de la terminarea sedintei. Din fericire pentru persoanele care faceau fire incarnate pe picioare sau inghinal ce-i distrus, e bun distrus, efectul este benefic din toate punctele de vedere.

Care sunt efectele secundare? Poti sa faci cancer de piele de la epilare definitiva? Pe ce durata de timp se cunosc efectele secundare?

Epilari definitive se fac in lume cam de 20 de ani. Eu am avut norocul sa lucrez putin pe primul laser de epilare din Romania inca in 1997.Cele mai frecvente efecte secundare sunt arsurile si semnele care pot insoti vindecarea acestor arsuri. Acestea se pot produce cand pacienta este bronzata, cand este fotosensibilizata (boli de fotosensibilizare, lotiuni autobronzante, lotiuni fotosensibilizante -inclusiv parfum- pe zona de epilat), cand se bronzeaza sau se agreseaza zona la mai putin de 1 luna dupa laser, cand laserul este prost setat de operator.

Citește și:

    Nu poti sa faci cancer de piele de la epilarea definitiva. Unele tipuri de lumina care merg pe epilare sunt folosite inclusiv la indepartarea unor leziuni precanceroase. Dar ai nevoie de consult dermatologic sa verifici zona pe care vrei sa o epilezi.

    Care sunt preturile pentru o sedinta? (pentru cele mai comune zone)

    Pretul pe o sedinta la epilarea definitiva este de 15 euro pe mustata. Pentru zone mai mari se fac abonamente de cate 5-6 sedinte. De exemplu pentru gambe abonamentul este de 600 euro/5sedinte. Practic fiecare cap de laser are un numar finit de pulsuri deci preturile tin de suprafata de epilat nu de nr de fire.

    Vizionare placuta


    Kudika
    21 Noiembrie 2013
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.