Setari Cookie-uri

Totul despre albirea dentara: Secretul unui zambet de milioane

Stim ca un zambet frumos ne confera mai multa incredere, atrage admiratia celor din jur si ne ajuts sa interactionam mult mai usor. Dintii sanatosi, perfect aliniati sunt ingredientul de baza pentru un zambet perfect.

Dar ce ne facem atunci cand dintii nostri si-au pierdut stralucirea, iar petele galbene nu dispar nici dupa periajele indelungate, pastele speciale de dinti sau gumele cu efect de albire?

Nu-i cazul sa cedati asa uşor, faceti o vizita medicului stomatolog si alegeti un pachet de albire dentara. Solutiile folosite in ultimii ani au rezultate extraordinare, redand culoarea naturala a dintilor fara a le afecta smaltul.

Ce trebuie sa stii despre albirea dentara?

Odata cu trecerea timpului dintii nostri capata o culoare galbena sau maronie, in pofida igienei riguroase. Printre principalii factori care determina schimbarea culorii dintilor nostri se numara: consumul unor alimente ale caror substante afecteaza smaltul dintilor (ceaiul, cafeaua, vinul rosu etc), fumatul, inaintarea in varsta, deteriorarea smaltului dintilor si afectiunile dentare.

Citește și:

Inainte de toate trebuie sa stiti ca albirea dentara este o modalitate sigura de a va imbunatati aspectul dintilor, culoarea acestora fiind modificata la culoarea naturala sau cu doua-patru nuante mai deschisa.

Albirea dentara in cabinetul stomatologului consta in aplicarea unui gel special cu substanta activa pe suprafata dintelui, insa inainte de procedura, medicul va izola gingia si partile moi. Substanta activa este activata cu o lampa speciala, timp in care veti sta relaxata intr-un scaun intr-o ambianta placuta. Procedura este rapida si eficienta, durata tratamentului fiind de aproximativ o ora si jumatate. Rezultatele albirii se vad imediat, iar culoarea dintilor poate deveni cu 2–4 nuante mai deschisa.” ne asigura dr. Manuela Lupascu de la Clinica LLL Dental.

Inainte de efectuarea albirii, este recomandat sa faceti un detartraj si periaj profesional cu cel putin 24 de ore inainte, iar daca va doriti sa mentineti efectul procedurii un timp cat mai indelungat, dupa tratament nu fumati si evitati consumul bauturilor colorate.

Citește și:

Daca doriti o albire dentara cu rezultate graduale, puteti opta pentru pachetul de albire dentara la domiciliu. Tehnica consta in aplicarea unui gel special intr-o gutiera personalizata care se efectueaza in laboratorul dentar. Gutiera cu gel se aplica mai multe zile la rand cate doua-trei ore, pana la obtinerea rezultatului dorit.

Aceasta metoda poate fi utilizata cu succes pentru mentinerea rezultatului obtinut prin albirea dintilor in cabinet.

Cand nu este indicata albirea dentara?

Hipersensibilitatea dentara este o contradicatie pentru orice procedura de albire. Gelurile cu care se face tratamentul vor exacerba simptomele pe care le aveti, agravandu-va problemele.

Totodata, in grupa celor care n-au voie sa efectueze proceduri de albire dentara se mai numara femeile insarcinate, cele care alapteaza si copiii care n-au atins varsta de 14 ani.

Citește și:

Acum ca aveti zambetul perfect, asortati-l cu o tinuta potrivita!

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.