Setari Cookie-uri

Vibrolipoaspiratia: cea mai eficienta tehnica in lupta cu depunerile nedorite

Silueta femeilor este de multe ori pusa in pericol nu numai de schimbarile prin care trec acestea in anumite momente ale vietii, dar si de constructia metabolismului nostru care este deficitar in comparatie cu cel al barbatilor.

Ce trebuie sa stii despre vibrolipoaspiratie

Vibrolipoaspiratia este o procedura foarte populara in Statele Unite ale Americii si in Europa de Vest, deoarece este cea mai eficienta procedura folosita in remodelarea corporala. Celulele adipoase care sunt eliminate prin aceasta tehnica nu se mai depun, iar aceasta procedura este eficace si atât de recunoscuta tocmai pentru ca eliminarea grasimior din zona afectata este definitiva.

„In timpul procedurii de vibroaspiratie, chirurgul foloseste canule mici, inserate in zona afectata, cu ajutorul carora grasimea este distrusa si apoi aspirata. Inovatia vibroaspiratiei consta in faptul ca aceasta procedura este asistata de o miscare vibratoare a canulei, facând interventia mai putin traumatizanta pentru tesuturile cu care se lucreaza”, a declarat pentru noi chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Citește și:

Chiar daca astazi vibroaspiratia este mult mai eficienta ca premergatoarea sa, liposuctia, inventata acum circa 25 de ani, tehnica ramane aceeasi. Este o procedura cu scopuri estetice care consta in aspirarea definitiva a depunerilor de grasime, localizate cu ajutorul unei incizii foarte mici si a unor canule foarte fine.

„Vibroaspiratia este o tehnica mult mai eficienta decât liposuctia, indiferent de cantitatea sau calitatea grasimii care se doreste a fi eliminata, si in principiu nu mai este necesara repetarea procedurii. Tehnica este mai putin traumatizanta pentru organism, datorita faptului ca vibratiile produse de fluxul de aer comprimat disloca grasimea, aceasta fiind mult mai usor de absorbit cu ajutorul canulei”, a completat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Aceasta interventie se realizeaza in cateva ore, in functie de complexitatea depunerilor, se foloseste anestezie locala, nu lasa cicatrici, iar perioada de recuperare poate varia intre 5 si 7 zile. Nu are restrictii legate de varsta pacientilor, este insa nevoie de investigatii in ceea ce priveste starea generala de sanatate a pacientului.

Citește și:

Citeste si: 4 alternative non-invazive la liposuctie

„Gradul semnificativ redus de traumatizare al tesutului in cazul unei proceduri de vibroaspiratie conduce automat la o perioada de recuperare redusa ca timp si dificultate. De asemenea, miscarea tridimensionala a canulei protejeaza nervii si vasele de sange si minimizeaza riscurile accidentelor, facand astfel din vibroaspiratie una din cele mai sigure tehnici de acest gen”, a concluzionat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Costul unei astfel de interventii porneste de la suma de 1600 euro si se poate mari in functie de zonele asupra carora se intervine.

Pentru mai multe detalii puteti accesa silviastanculescu.wordpress.com sau metamorphosiscenter.ro.

Despre Dr. Silvia Stanculescu Vasalos

Dr. Silvia Stanculescu Vasalos este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, iar din anul 2008 are competente pe vibro-lipoaspiratie si este specializata in chirurgie cosmetica, in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica.
Este membra a asociatiilor profesionale Societatea Academica Romana de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Asociatia chirurgilor plastici din Romania si Societatea Romana de Chirurgie Estetica.

Citește și:

Foto prima pagina: corp femeie, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.