Setari Cookie-uri

Periajul uscat al pielii. Ghid pas cu pas

Incearca periajul uscat al pielii, in confortul propriei case!

Daca esti in cautarea unei modalitati simple si eficiente pentru a-ti imbunatati aspectul fizic si pentru a-ti reda vitalitatea si increderea in tine, afla ca nu este nevoie sa apelezi la metode consumatoare de timp si de resurse. Incearca periajul uscat al pielii, in confortul propriei case! Aceasta presupune frecarea pielii cu o perie facuta din fibre naturale pentru a inlatura stratul exterior al epidermei, care este regenerat la fiecare 24 de ore. Avantaje? Nu insumeaza mai mult de 10 minute zilnic, nu costa nimic, este foarte simplu de facut, prezinta numeroase beneficii pentru sanatate si te ajuta sa iti purifici corpul, atat la exterior cat si la interior.

Acest procedeu este cunoscut din vremuri stravechi, oamenii folosind de-a lungul timpului nisip, pietricele sau diverse materiale organice vegetale pentru a-si masa pielea.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, implicat in procesele de detoxifiere zilnica, 30% din toxinele organismului excretandu-se prin intermediul acesteia. O treime din sangele circulant ajunge la nivelul pielii, aceasta fiind ultimul organ care primeste nutrienti, dar primul care afiseaza semne ale unui dezechilibru sau ale unui deficit. Periajul uscat ajuta la deblocarea porilor si astfel faciliteaza eliminarea toxinelor ajunse la nivelul pielii.

periaj uscat

Citește și:

Pentru a incepe, urmeaza pasii de mai jos:

1. Achizitioneaza o perie de corp cu peri naturali (nu sintetici) care sa aiba un maner lung, pentru a ajunge cu usurinta in toate zonele corpului tau.

2. Pentru a putea indeparta cu usurinta pielea exfoliata, stai in picioare fie in cada, fie pe gresie. Incepe periajul din partea inferioara a corpului, de la nivelul picioarelor, aplicand miscari lungi, ample, in sens ascensional catre inima. Periaza intotdeauna in directia inimii.

3. Periaza de cateva ori in fiecare zona, repetand si suprapunand miscarile de periaj pe ariile corpului pe masura ce avansezi. Ai grija cand ajungi in zonele cu pielea sensibila, cum ar fi sanii; pe masura ce te vei obisnui cu periajul uscat, pielea va deveni din ce in ce mai putin sensibila.

4. Dupa ce ai terminat de periat intreg corpul, fa un dus, pentru a elimina toate impuritatile si pielea exfoliata. Este bine sa alternezi apa fierbinte (atat cat poti sa suporti) cu apa rece; astfel se va stimula circulatia sangelui, crescand fluxul sanguin spre straturile superioare ale pielii.

5. Dupa ce iesi din dus, usuca pielea prin tamponare si apoi aplica un ulei natural, cum ar fi cel de macese sau de nuca de cocos.

6. Efectueaza periajul uscat al intregului corp de doua ori pe zi timp de cel putin 30 de zile, pentru a obtine cele mai bune rezultate. O data pe saptamana curata peria cu apa si sapun si las-o sa se usuce intr-un loc insorit si uscat, pentru a evita formarea sporilor de mucegai.

Citește și:

Avantaje ale periajului uscat

1. Exfoliaza pielea moarta

Vei avea pielea moale si catifelata tot timpul si nu vei mai avea nevoie sa folosesti in timpul dusului lufa sau scruburi de corp.

2. Desfunda porii

Periajul uscat ajuta la curatarea porilor imbacsiti iar pielea va absorbi mult mai multi nutrienti si ingrediente active din produsele cosmetice naturale. Textura pielii va fi imbunatatita, uniforma, cu o luminozitate naturala si catifelata la atingere.

3. Ajuta la reducerea celulitei

Celulita este formata din substante toxice care s-au acumulat in celulele adipoase ale corpului si sunt blocate acolo, nemaiputand fi eliminate de catre organism.Periajul uscat al pielii ajuta la “desprinderea” toxinelor captive si le stimuleaza eliminarea pe caile obisnuite.

4. Stimularea circulatiei limfatice

Periajul uscat stimuleaza circulatia limfei si astfel se accelereaza eliminarea toxinelor din organism. Cu cat sunt mai aspre fibrele periei, cu atat va fi mai intensa stimularea circulatiei limfatice. Periaza cu grija zonele pielii inflamate ori in care exista alunite si foloseste miscari blande si mai putin energice in zona sensibila a sfarcurilor.

Foto interior si prima pagina: Dan Kosmayer, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.