Setari Cookie-uri

Laserul bun la toate

In chirurgie laserul este utilizat inca din anii 1970. Fiind o adevarata revolutie in medicina estetica, astazi campul sau de actiune s-a extins considerabil. Epilarea ramane cu siguranta sfera sa predilecta de aplicare, dar laserul permite tratarea tuturor imperfectiunilor fetei si corpului: riduri, diverse probleme ale pielii, celulita.

Celulita

Adevarat dezastru feminin, celulita este in sine o lupta fara mila. Fie ca esti slaba, fie ca esti mai plinuta, nimeni nu ii scapa. Ultimele inovatii tehnologice permit insa astazi un contra-atac eficace asupra acesteia. Dublat de un aparat de masaj care asociaza absorbtia si vacuum-ul, tehnica ofera rezultate satisfacatoare. Este vorba totusi de un tratament de durata: trebuie sa treci prin minimum 10 sedinte, asta insemnand cam doua pe saptamana.

Tinta ar reprezenta-o coapsele ( sau celebrele “ aripioare ” ) , abdomenul, genunchii, soldurile.

Cum functioneaza totul?

Ei bine, actiunea laserului este similara celei folosite in combaterea ridurilor: actiunea asupra densitatii pielii si sporirea fermitatii. Razele infrarosii emise de laser genereaza o incalzire a tesuturilor adipoase, favorizand astfel, gratie masajului combinat, eliminarea depunerilor de grasime.

Dupa aceasta interventie vei resimti o senzatie de caldura, eventual o usoara iritatie care se vor reabsoarbe insa imediat.

Rezultatul va fi reducerea efectului “ coaja de portocala ” , pielea va fi mai ferma, iar circulatia sangvina stimulate. Este nevoie totusi de putina rabdare: rezultatele nu sunt in general vizibile decat incepand cu a patra sedinta, iar un tratament regulat, de cel putin o sedinta pe luna permite optimizarea beneficiilor acestei proceduri. Costul unei sedinte variaza intre 90 si 120 € .

Vergeturile

Acestea survin cel mai adesea in urma fluctuatiilor de greutate. Tot laserul este cel care permite corectarea densitatii acestora si ameliorarea aspectului lor. In functie de “ vechimea ” si aparenta lor, alegerea acestuia ( repigmentant, abraziv ... ) permite tratarea majoritatii leziunilor. De stiut si de retinut este insa faptul ca tratamentul este unul lung si dureros, iar consecintele interventiei dificile.

In functie de aspectul vergeturilor, laserul ales va putea fie sa le atenueze roseata, fie sa netezeasca pielea sau, mai mult, sa actioneze in profunzime la nivelul dermei si sa incerce sa apropie extremitatile.

Aceast ultima interventie este insa foarte dureroasa si se practica cel mai adesea sub anestezie locala.
Desi repercusiunile sunt tranzitorii, trebuie sa stii sa faza de cicatrizare dureaza in functie de metoda utilizata, dar pansamentele vor trebui aplicate timp de aproximativ 10 zile, in cazul unei interventii profunde asupra leziunii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.