Setari Cookie-uri

Transpiratia excesiva

Transpiratia este o functie esentiala a organismului prin care sunt eliminate o parte din toxine si care asigura reglarea temperaturii corpului. Ea este dirijata de glandele sudoripare, care produc, in medie, 800-900 de mililitri de sudoare pe zi.

Transpiratia picioarelor

Transpiratia excesiva a picioarelor este extrem de neplacuta, si li se poate intampla si persoanelor care respecta regulile de igiena sa intampine o astfel de problema. Aveti grija cand alegeti sosetele, acestea trebuie sa fie din bumbac. Nu alegeti pantofi care va strang, nici de dragul modei, nici pentru pretul convenabil. In general se recomanda sa mergeti sa va alegeti pantofii la sfarsitul zilei, cand aveti picioarele umflate, pentru a fi sigure ca apoi nu va vor strange. Niste picioare fortate in pantofi, vor transpira mult mai tare.

Remedii naturiste

- pregatiti o baie pentru picioare, in care adaugati cateva flori, sau cateva picaturi de ulei de lavanda, un pumn de flori de tei si frunze de menta, si cateva picaturi de ulei de trandafir. Mentineti picioarele pentru 20 de minute in apa in care ati adaugat aceste ingrediente, clatiti si aplicati apoi pudra de talc;

- daca pielea este sanatoasa, adaugati in apa pentru spalat o lingura de formol; in caz contrar, folositi un decoct din frunze de nuc sau de stejar, combinate cu musetel (se gasesc la plafar). Acestea intra si in compozitia antiperspirantelor pentru picioare;

- semintele de salvie, adaugate in apa pentru baia picioarelor, reduc transpiratia;

- masajul pentru picioare, cu otet de mere sau cu suc de lamaie, este, de asemenea, util in combaterea transpiratiei si a mirosurilor neplacute.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.