Setari Cookie-uri

Adio dureri menstruale

Pentru unele femei ciclul menstrual se asociaza pe langa disconfortul firesc si cu o serie de tulburari sau dureri greu de suportat. Ciclul lunar normal are o durata de trei pana la cinci zile insa se considera normal si daca dureaza de la doua pana la sapte zile. Uneori insa se intampla sa nu vina deloc sau sa se produca la intervale neregulate, desi in mod firesc ar fi trebuit deja ca ciclul sa fie regulat. Exista si cazuri in care menstruatiile sunt abundente si insotite de crampe dureroase. Foarte multe femei cunosc sindromul premenstrual, care se manifesta prin dureri ale sanilor, care se umfla, sau dureri de spate, mergand chiar pana la depresii sau stari de nervozitate.

 doua linguri de amestec de frunze de galbenele si frunze de cretisoara
 250 ml de lapte
 o lingurita de unt
 doua lingurite de miere
 putina scortisoara, dupa gust

Plantele se adauga in lapte care se lasa la fiert. Dupa ce a fiert laptele, se strecoara plantele si si se adauga celelate ingrediente.

Menstruatie prea abundenta


Ideal pentru aceasta problema este urmatorul ceai, ale carui ingrediente le gasiti la plafar:

 doua lingurite de radacina de valeriana
 doua lingurite de flori de musetel
 doua lingurite de frunze zobitede menta

Se prepara o infuzie indulcita cu miere si se consuma zilnic. Aceasta infuzie este indicate si in cazul crampelor, musetelul fiind recunoscut ca leac impotriva crampelor abdominale iar valeriana avand un pronuntat efect calmant.

Foarte bun in cazul menstruatiilor abundente s-a dovedit a fi ceaiul de traista-ciobanului, care este intrebuintat de foarte mult timp in acest scop. De asemenea se mai poate prepara un ceai din doua lingurite de coada-soricelului si doua de traista-ciobanului, cate o lingurita de musetel si fenicul (care are efect sedativ) si doua lingurite coaja rasa de mar.

Menstruatie insuficienta


Baile caldute cu cimbru au efecte de stimulare a menstruatiei. Retineti ca baile fierbinti generale au de obicei acest efect. Pentru baia cu cimbru, opariti patru linguri de planta cu apa clocotita si lasati 10 minute sa se infuzeze dupa care adaugati lichidul strecurat in apa de baie.

Puteti sa va pregatiti acasa o infuzie care sa contina:
 doua lingurite de seminte de marar
 doua lingurite de frunze de menta
 o crenguta de rozmarin
 o lingurita de patrunjel
 doua lingurite de salvie

Acestea se fierb intr-un litru de apa timp de cinci minute apoi se lasa la infuzat pentru zece minute. Se consuma toata luna, in afara perioadei de menstruatie.

Toate aceste plante au diferite utilizari, atat pentru tulburarile legate de ciclu cat si pentru igiena. De exemplu in cazul secretiilor vaginale usoare se poate consuma un ceai din coada soricelului, urzica-moarta si cretisora, combinate in cantitati egale. Spalaturile locale cu ceai de musetel sau de galbenele se pot dovedi de asemenea utile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.