Setari Cookie-uri

Ceai alb si anason pentru o silueta vesnic tanara

In urma cu o saptamana va detaliam modificarile care se produc in metabolismul uman in pragul varstei de 30 de ani, ajungand la concluzia ca principalii factori vinovati de acumularea depozitelor adipoase sunt stilul de viata sedentar, alimentatia nesatoasa, dar si factorii naturali care determina imbatranirea fiziologica.

Asupra depozitelor grase ceaiul alb actioneaza in dublu sens: in primul rand prin stimularea mecanismelor celulare el grabeste arderea celulelor grase, iar in al doilea rand, prin orientarea utilizarii energiei din depozite, el previne reaparitia tesutului adipos.

Ceaiul alb poate creste rezistenta celulelor epiteliale la agresiunea razelor UV. El poate fi considerat asadar nu numai un ajutor in prevenirea efectelor secundare aparute in urma expunerii prelungite la radiatiile solare, ci si un posibil leac (ori macar un adjunvant) pentru cei care sufera de cancer de piele.

De altfel, se suspecteaza in aceasta planta un potential leac al secolului fiindca, se pare, are capacitatea de a inhiba multiplicarea celulelor tumorale in mai multe tipuri de cancer printre care si cancerul de san si cel de prostata.

Anasonul este o ruda indepartata a patrunjelului, o planta cu multiple proprietati terapeutice: este un puternic stimulant al secretiilor pancreatice, antispastic, expectorant, tonic al centrilor respiratori si circulatori. Prin efectul sau asupra pancreasului determina secretia exocrina a acestuia, adica descarcarea enzimelor digestive in intestin. Anasonul este prin urmare un stimulator al digestiei, actionand global ca un tonic al metabolismului uman.

In plus, actiunea sa stimulatoare nu se rezuma numai la aparatul digestiv, ci si la nivel celular unde determina reactivarea metabolismului si productia de colagen care innoieste si remodeleaza silueta. Prin imbinarea acestor doua efecte, anasonul actioneaza in dublu sens: spre scaderea depozitelor adipoase si innoirea tegumentelor.

Natura este asadar de partea noastra. Inaintarea in varsta nu trebuie interpretata ca o amenintare, in special atunci cand avem aliati dintre cei mai puternici!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.