(P)Acneea: Problema veche, abordare noua si eficienta

Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice, cu debut cel mai adesea in adolescenta. Aproximativ 85% dintre tineri sunt afectati la un moment dat de acnee si de multe ori evolutia continua si la varsta maturitatii. Impactul psihologic este mare, pana intr-acolo incat sa produca probleme de integrare sociala.

cosAcneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice, cu debut cel mai adesea in adolescenta. Aproximativ 85% dintre tineri sunt afectati la un moment dat de acnee si de multe ori evolutia continua si la varsta maturitatii. Impactul psihologic este mare, pana intr-acolo incat sa produca probleme de integrare sociala.

Exista foarte multe tratamente antiacneice, mai mult sau mai putin eficiente. O noua abordare este combinarea tratamentelor dermatocosmetice cu terapia fotodinamica cu tehnologie avansata IPL (lumina intens pulsata).

Cele mai bune rezultate se obtin prin ceea ce noi numim programul in cinci pasi, care sunt urmati in cadrul fiecarei sedinte. Acest program cuprinde: 1. curatare ; 2. peeling cu diversi alfahidroxi acizi (rolul peeling-urilor este acela de a curata foarte bine pielea de impuritati si celule moarte, facilitand astfel accesul luminii intens pulsate catre tintele din tegument); 3. sedinta cu IPL; 4. masca calmanta si 5. hidratare si fotoprotectie. De asemenea, este foarte important ca intre sedinte tenul sa fie ingrijit corespunzator; in acest sens, acasa pot fi folosite mai multe tipuri de creme si solutii antiacneice, cu antibiotice (pentru leziuni pustuloase, inflamate) si nu in ultimul rand, cu protectie solara.

cosPasii 1 si 2 asigura curatarea pielii si pregatirea ei pentru sedinta cu IPL. Ce se intampla insa in timpul acesteia? Este cunoscut faptul ca in aparitia acneei intervin o serie de factori. Sistemul cu lumina intens pulsata actioneaza pe doi dintre acestia. In timpul eliberarii pulsului luminos se emana lumina galbena, verde si rosie, care au actiuni diferite: cea galbena si cea verde distrug bacteriile ce au rol in aparitia acneei, iar cea rosie are ca tina glandele sebacee hiperactive. Se produce astfel o micsorare a acestor glande, ceea ce conduce la scaderea secretiei de sebum. Tehnica este nonablativa (lumina nu produce lezarea epidermului), lipsind riscul de a face rau suplimentar leziunilor deja existente. Pasii 4 si 5 incheie programul, calmand si hidratand foarte bine pielea.


Kudika
27 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri