Cu cat este mai mic un copil, cu atat are nevoie de protectie solara mai mare. Iata de ce: Pielea copiilor este diferita de cea a adultului: e drept, la toata lumea pielea este formata din mai multe straturi – epiderm, derm si hipoderm – insa la copii, aceste straturi sunt mult mai subtiri decat la adult.

razele soarelui, radiatiile UV pot produce efecte negative pe termen lung.

Prea multe radiatii UV produc diferite procese biochimice. In timp ce o doza prea ridicata de
radiatii UVB de unda-scurta (290-320 nanometri lungime de unda ) produce foarte repede arsuri solare, afectarea pielii produsa de radiatiile UVA (320-400 nanometri) poate trece neobservata la inceput.
Studiile actuale arata ca radiatiile UVA patrund mai adanc in piele, provoaca imbatranirea mai rapida si pot chiar sa dauneze „centralei electrice de producere a celulei“ (mitocondrie). Radiatiile UVA
sunt de 20 de ori mai puternice decat radiatiile UVB. Ele au efect si prin ferestrele inchise, iar actiunea lor nociva poate continua mult timp dupa expunere.

Tumorile cauzate de radiatiile ultraviolete ale soarelui pot aparea la 10 sau chiar 30 de ani dupa momentul expunerii. Pentru cea mai sigura protectie, dar si pentru o – atat de sanatoasa – baie de soare, alege NIVEA Baby Lotiune de protectie solara pentru bebelusi SPF 50+. Absoarbe mai mult de 98% din razele solare UVA/UVB, in conditii de expunere directa sau indirecta la soare.

NIVEA Baby Crema de protectie solara pentru bebelusi SPF 30 contine filtre minerale 100%, care actioneaza ca un scut pentru piele, protejand-o de razele daunatoare UVA si UVB.
Pielea bebelusului are nevoie de produse de protectie compatibile cu structura epidermei lui, inca imatura, si care sa previna aparitia iritatiilor sau alergiilor.

De ce au nevoie bebelusii de protectie solara speciala?

“Pielea bebelusilor are particularitatile sale, straturile pielii fiind mult mai subtiri decat cele ale adultilor. Apoi, functia de protectie solara a pielii bebelusilor nu este pe deplin dezvoltata (fotoinduranta, pigmentarea, sistemul de reparare a lantului ADN sunt inca subdezvoltate).

Evitati expunerea la soare a bebelusilor! Copiii mici trebuie sa poarte haine protectoare (sapca, tricou, sort), iar pe zonele expuse la soare trebuie sa li se aplice lotiuni cu indice de protectie solara ridicat (peste 30). Bebelusii au nevoie de produse de protectie impotriva radiatiilor solare directe si indirecte UVA si UVB, special formulate pentru pielea lor sensibila, cu micropigmenti care nu patrund in
piele.

Parinti, aveti grija de sanatatea copiilor vostri!”
( Dr. Rodica Olteanu, Medic Primar Dermatolog, Membru al Academiei Europene)

  • Kudika

    Ghidul complet pentru alegerea corpului de iluminat potrivit în...

  • Kudika

    Secretele decorării pereților

  • Kudika

    Suplimentele alimentare, superstaruri în orice sezon: 3 suplimente...

  • Kudika

    E vară, cald și soare... nu uita de depilare!

  • Kudika

    Stațiunea Sf. Constantin și Elena - destinația ta pentru sănătate...

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...