Afla ca esti bine! Un eveniment neconventional impotriva cancerului la san

Afla ca esti bine! Un eveniment neconventional impotriva cancerului la san

In Bucuresti, la data de 13 septembrie 2008, a avut loc evenimentul maraton ôAfla ca esti bineö impotriva cancerului la san face parte din campania ô1 din 8 femeiö si a inceput in Piata Charles de Gaulle, la ora 10.00, intr-o maniera mai putin obisnuita: jocuri ingenioase, alese pentru a antrena femeile prezente si pe membrii familiilor acestora in activitati care sa le permita accesul la informatia educativa a campaniei intr-un mod pozitiv, surprinzator si placut.

In Bucuresti, la data de 13 septembrie 2008, a avut loc evenimentul maraton “Afla ca esti bine” impotriva cancerului la san face parte din campania “1 din 8 femei” si a inceput in Piata Charles de Gaulle, la ora 10.00, intr-o maniera mai putin obisnuita: jocuri ingenioase, alese pentru a antrena femeile prezente si pe membrii familiilor acestora in activitati care sa le permita accesul la informatia educativa a campaniei intr-un mod pozitiv, surprinzator si placut.

In ciuda prognozei meteo nefavorabile, peste 1500 de participanti au sustinut prin prezenta lor, pe parcursul intregii zile, scopul campaniei sociale Avon: diagnosticarea precoce a cancerului la san, fiindca una din opt femei risca sa dezvolte cancer la san in timpul vietii.

Despre evenimentul “Afla ca esti bine”

Timp de mai mult de opt ore, participantii la eveniment, printre care si personalitati din lumea sportiva si televiziune precum Gabi Szabo si Geanina Corondan, MC-ul evenimentului, au avut ocazia sa isi exprime solidaritatea cu femeile diagnosticate cu cancer la san si sa afle despre prevenirea acestei boli grave de la echipele de voluntari care au oferit informatii si brosuri educative, in cadrul centrelor de informare. Tot aici au avut loc demonstratii de autoexaminare, ocazie cu care sute de femei au invatat de la voluntarii special instruiti cum sa afle ca sunt bine, in fiecare luna.

Un moment important l-a reprezentat “Marsul Roz” impotriva cancerului la san, care a inceput la ora 17.00, din Pta. Charles de Gaulle. In deschidere, Dna.Angela Cretu – Director General Avon Romania, a multumit celor care au contribuit la strangerea de fonduri cumparand produsele “cu fundita roz” si a anuntat donatia catre Fundatia Oncohelp din Timisoara, destinata finalizarii lucrarilor unui spital de oncologie modern, precum si continuarea in anul 2009 a parteneriatului cu Fundatia Renasterea pentru proiectul “Diagnostic Mobil Renasterea - Cancer de col uterin si Cancer de san”, proiect destinat comunitatilor defavorizate din punctul de vedere al accesului la ingrijire medicala. Dna. Cretu a inmanat reprezentantilor celor doua fundatii cate un cec simbolic, in valoare de 100.000 de euro fiecare.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri