Setari Cookie-uri

Afla ca esti bine! Un eveniment neconventional impotriva cancerului la san

In Bucuresti, la data de 13 septembrie 2008, a avut loc evenimentul maraton Afla ca esti bine impotriva cancerului la san face parte din campania 1 din 8 femei si a inceput in Piata Charles de Gaulle, la ora 10.00, intr-o maniera mai putin obisnuita: jocuri ingenioase, alese pentru a antrena femeile prezente si pe membrii familiilor acestora in activitati care sa le permita accesul la informatia educativa a campaniei intr-un mod pozitiv, surprinzator si placut.

Marsul a inceput printr-o numaratoare simbolica- de la 8 la 0 - pentru a sublinia, in ciuda incidentei acestei boli, dorinta participantilor de a invinge cancerul la san. Momentul zero a marcat startul marsului, cand personalitati cunoscute din lumea sportului - precum medaliata olimpica la saritura in inaltime, Oana Pantelimon si campioana mondiala de juniori la aruncarea cu sulita, Claudia Isaila - au taiat o panglica roz, alaturi de reprezentantii Avon si cei ai Fundatiilor Oncohelp si Renasterea. Multimea de oameni purtand baloane roz a mers de-a lungul Bd-lui Constantin Prezan, pana langa Arcul de Triumf, formand o coloana colorata, dintr-un capat in altul al bulevardului. La reintrarea in Parcul Herastrau, multimea a fost intampinata de personaje vesele, imbracate in culoarea campaniei, care au animat spiritele, insotind marsul pana la final si simbolizand ideea ca aceasta boala poate fi invinsa, daca este descoperita la timp.

La final, gandurile bune ale participantilor au fost depuse in doua maini simbolice aflate in Pta. Charles de Gaulle, reprezentand grija si preocuparea pentru sanatatea femeilor. Pe tot parcursul evenimentului, Realitatea TV a transmis live de la fata locului, indemnand toate femeile din Romania sa se alature campaniei “ 1 din 8 femei” si sa mearga la un control medical pentru a afla ca sunt bine. Transmisiunea live de la finalul marsului a avut in prim plan doua cunoscute prezentatoare Realitatea TV, Melania Medeleanu si Cristina Sincai, acestea exprimandu-si solidaritatea cu cauza luptei impotriva cancerului la san.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.