Setari Cookie-uri

Contraceptia prin metode inovative

In urma cu o saptamana a avut loc cea de-a doua editie a Forumului National Sanatatea femeii, congres care a reunit nume celebre din domeniul medical, mai bine de 200 de medici participanti majoritatea obstetrica-ginecologie, restul fiind din specialitatile: endocrinologie, planificare familiala, 2-3 medici de familie si 2-3 farmacisti.

In urma cu o saptamana a avut loc cea de-a doua editie a Forumului National “Sanatatea femeii”, congres care a reunit nume celebre din domeniul medical, mai bine de 200 de medici participanti – majoritatea obstetrica-ginecologie, restul fiind din specialitatile: endocrinologie, planificare familiala, 2-3 medici de familie si 2-3 farmacisti.

Prof. Univ. Dr. Christian Egarter a fost invitat special ca speaker international, alaturi de personalitati din lumea medicala din Romania, cu experienta stiintifica si practica, profesori si conferentiari la universitatile de medicina din principalele centre universitare: Prof. Dr. Virgiliu Ancar, Prof. Dr. Radu Vladareanu, Prof. Dr. Bela Szabo, Prof. Dr. Gabriel Banceanu, etc.

Temele discutate au suferit o abordare complexa, din toate unghiurile specialitatilor pe care le vizeaza. S-a discutat atat despre patologia ginecologica (bolile cu transmitere sexuala, endometrioza, dismenoreea primara), cat si despre subiecte care intereseaza femeia sanatoasa: menopauza, preventia osteoporozei si evident, contraceptia.

La capitolul contraceptie, discutiile au fost aprinse cu atat mai mult cu cat congresul a adus o veste buna in lumea medicala si nu numai: aparitia pe piata din Romania a unei noi metode contraceptive: inelul contraceptiv NuvaRing.

Ce este inelul contraceptiv?

Este un inel flexibil care se introduce lunar in vagin (de catre femeie sau, la nevoie, de catre ginecolog) si care, prin eliberare de hormoni in doza redusa, continua, constanta, protejeaza impotriva sarcinilor nedorite. Se foloseste cate un inel la fiecare ciclu: 3 saptamani cu inel – 1 saptamana interval liber.

Avantajele utilizarii NuvaRing

• Metoda contraceptiva LUNARA
• Doza redusa de hormoni – prin urmare efectele adverse sunt mult reduse fata de contraceptivele oral
• Administrare vaginala
• Bun control al ciclului menstrual
• Rata redusa de intrerupere datorita efectelor adverse
• Usor de inserat de catre femeie
• Discret
• Nu afecteaza silueta
• Efectul contraceptiv este rapid si eficient reversibil
• Este o masura contraceptiva sigura si eficienta
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.