Uneori, subestimam elementele care fac parte din viata noastra ai de prezenta carora ne dam seama numai atunci cand ne lipsesc. De la colierul norocos primit la majorat la intalnirile cu prietenii.

Un consum moderat de cafea nu determina aparitia bolilor cardiovasculare, sustin expertii din domeniu.

Cercetarile mentionate de NESCAFÉ (Lopez-Garcia E, van Dam RM, Willett WC, Rimm EB, Manson JE, Stampfer MJ, Rexrode KM, Hu FB. Coffee consumption and coronary heart disease in men and women: a prospective cohort study) arata ca un consum moderat de cafea nu este asociat cu aparitia problemelor cardiovasculare si nici nu are efecte negative asupra pacientilor care au suferit un infarct.

Persoanele care consuma cafea in mod frecvent nu sufera nici o modificare a tensiunii arteriale, iar pentru cei care beau cafea doar din cand in cand, cresterea nu este atat de mare, nu mai mare decat cea resimtita in timpul unei conversatii active sau a unei activitati fizice. In plus, s-a demonstrat ca palpitatiile nu sunt cauzate de cafeina, acestea pot aparea atat la bautorii de cafea, cat si la cei care nu o consuma in mod constant.

Studiul Coffee consumption and risk of myocardial Infarction among older Swedish women, furnizat de NESCAFÉ, a cercetat existenta unei posibile legaturi intre infarctul miocardic si consumul de cafea. Cercetarile au fost efectuate pe un esantion de 32.650 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 74 ani.
Analiza a fost realizata tinandu-se cont de varsta participantelor, de factorii de aparitie a bolilor cardiovasculare si de variabilele de dieta si s-a demonstrat ca femeile care consuma in jur de cinci cani de cafea pe saptamana au cu 32% sanse mai putine de a face infarct in comparatie cu cele care consuma mai putina cafea.

S-a demonstrat, asadar, ca obiceiul de a consuma cinci sau mai multe cani de cafea saptamanal nu creste riscul aparitiei infarctului miocardic. De fiecare data s-a luat in calcul si stilul de viata al participantilor, tocmai pentru a vedea daca aparitia acestor boli este influentata de consumul de cafea.

O cana de cafea are efecte pentru starea mentala si de spirit si nu are efecte negative asupra sanatatii cardiovasculare.
Este un lucru de tinut minte, de fiecare data cand savurezi o cana de cafea solubila NESCAFÉ, un lucru simplu, dar atat de benefic!

Referinte

1. Rosner S., Åkesson A., Stampfer M. and Wolk A. Coffee consumption and risk of myocardial
Infarction among older Swedish women. American Journal of Epidemiology, Vol. 165, 3, 288-293

2. Andersen L., Jacobs D., Carlsen M. and Blomhoff R. Consumption of coffee is associated with
reduced risk of death attributed to inflammatory and cardiovascular diseases in the Iowa
Women's Health Study. American Journal of Clinical Nutrition, May 2006, Vol. 83, 5, 1039-1046

3. Lopez-Garcia E., van Dam R., Willett W., Eric B. Rimm E., Manson J., Stampfer M., Rexrode K.,Hu F. Coffee consumption and coronary heart disease in men and women. Circulation, May
2006;

4. Sudano I., Binggeli C., Spieker L., Lüscher T., Ruschitzka F., Noll G., Corti R. Cardiovascular
effects of coffee: is it a risk factor? Prog Cardiovasc Nurs. Spring 2005; 20 (2): 65-69
  • Kudika

    Bianca Patrichi a fost eliminată de la Survivor! Regretele...

  • Maria Crisan

    Holy Molly face magie pe ringul de dans cu piesa Favorite Song

  • Kudika

    Feli lansează 'Ne iubim', un vals cu iubirea până la sfârșitul vieții

  • Kudika

    Aplicația EXTASY: Românii merg până la 50 de km distanță față de...

  • Kudika

    elmiplant revoluționează îngrijirea tenului cu noua gamă Hydro X Cell

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...