(P)Ce trebuie sa stim despre epilarea definitiva

Metode moderne de epilare cu eficienta de lunga durata

Metode moderne de epilare cu eficienta de lunga durata

Un articol realizat de Dr. Ioana Popescu, ProEstetica Medical Spa

Parul nedorit, de la nivelul corpului si fetei a constituit dintotdeauna o problema pentru majoritatea indivizilor, si, indiferent de etiologia pilozitatii in exces, dorinta pentru inlaturarea acesteia este universala.

Pana la aparitia lampilor cu lumina intens pulsata (IPL) si a laserelor destinate epilarii, metodele clasice de eliminare a parului (smulgere, ras, creme etc) au fost evident grevate de o multitudine de dezavantaje (durata scurta a efectului, iritatii si infectii superficiale, pigmentari postinflamatorii si fire de par incarnate etc).
Capacitatea de a tinti si distruge selectiv foliculul pilos, fara lezarea pielii inconjuratoare, prin intermediul surselor de lumina intens pulsata (IPL) si a laserelor a revolutionat tratamentul pilozitatii excesive si inestetice, compensand toate neajunsurile metodelor anterioare.

Principiul tratamentului este transferul unei cantitati mari de energie, prin piele, pana la nivelul unei tinte, care in cazul epilarii este pigmentul firului de par. In urma absorbtiei energiei la nivelul foliculului pilos, acesta este distrus si este impiedicata cresterea parului, fara a fi afectata pielea din jur.

Pentru a se putea actiona asupra firului de par, acesta trebuie sa fie in faza activa a cresterii (anagen), in care radacina sa este intens pigmentata si are grosime maxima, astfel incat sa aiba capacitatea de a absorbi energia furnizata de aparat. Avand in vedere ca, la un anumit moment, doar o parte mica din numarul total de foliculi existenti in diferite regiuni ale corpului, sunt in faza activa, sunt necesare mai multe sedinte pentru un tratament eficient.

Foarte important de mentionat este ca, desi exista exceptii, acestea sunt rare, majoritatea pacientilor raspunzand favorabil la tratament.


Kudika
25 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri