Setari Cookie-uri

Prezinti simptomele unei BTS?

Bolile cu transmitere sexuala sunt inca frecvente in ciuda tuturor modalitatilor de protectie. Aceste boli apar in special in urma unui contact sexual cu persoane infectate, insa pot fi luate sin prin alte modalitati: ace infectate, transmitere de la mama la fat, atingerea unor obiecte infectate, folosirea la comun a prosoapelor sau lenjeriei intime etc.

Bolile cu transmitere sexuala sunt inca frecvente in ciuda tuturor modalitatilor de protectie. Aceste boli apar in special in urma unui contact sexual cu persoane infectate, insa pot fi luate si prin alte modalitati: ace infectate, transmitere de la mama la fat, atingerea unor obiecte infectate, folosirea la comun a prosoapelor sau lenjeriei intime etc.

Bolile cu transmitere sexuala pot fi boli majore sau minore.

Bolile cu transmitere sexuala majore:

- Gonoree sau blenoragie;
- Sifilis;
- Sancrul moale;
- Limfogranulometoza inghinala;
- Granulomul inghinal.


Bolile cu transmitere sexuala minore:

- Herpes genital;
- Candidoze urogenitale;
- Vegetatii venerice (negi);
- Scabia (raia)
- Pediculoza inghinala (paduchii inghinali);
- Hepatite virale;
- Molluscum contagiosum;
- Tricomonaza urogenitala;
- uretritele negonococice (cele mai frecvente boli din aceasta categorie sunt provocate de chlamydii, mycoplasme,candida albicans, trichomonas vaginalis);
- HIV etc.

Citește și:

Afla daca prezinti simptomele unei BTS (boli cu transmitere sexuala)

Teoretic orice persoana ar trebui sa isi faca anual analizele, insa cate sunt acele persoane care intr-adevar indeplinesc aceasta regula de preventie in sanatate? Majoritatea oamenilor ajung la medic doar atunci cand ii supara ceva, insa supararea este destul de puternica incat nu mai rezista si merg in sfarsit la un consult medical, adica doar atunci cand patologia deja a avansat si s-a agravat. Din pacate intarzierile prezentarii al medic se datoreaza si lipsei de informatii, nu toti oamenii cunoscand simptomele care ar trebui sa ii ingrijoreze. De aceea vom discuta astazi despre principalele simptome pe care le puteti avea in cazul contactarii unei boli cu transmitere sexuala.

Scurgeri neobisnuite

Atat la femei cat si la barbati pot sa apara scurgeri neobisnuite. La femei apar modificari ale secretiilor vaginale care se pot manifesta astfel:
- Modificarea mirosului, secretiile vaginale prind un miros fetid, neplacut, respingator;
- Modificarea consistentei, spre exemplu devine branzoasa;

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.