Setari Cookie-uri

Prezinti simptomele unei BTS?

Bolile cu transmitere sexuala sunt inca frecvente in ciuda tuturor modalitatilor de protectie. Aceste boli apar in special in urma unui contact sexual cu persoane infectate, insa pot fi luate sin prin alte modalitati: ace infectate, transmitere de la mama la fat, atingerea unor obiecte infectate, folosirea la comun a prosoapelor sau lenjeriei intime etc.

- Modificarea abundentei, secretiile vaginale devin mai abundente;
- Modificari ale culorii: galben, verzui, gri etc.;

La barbati apar scurgeri uretrale (la nivelul penisului) care nu trebuie sa existe si care se observa pe slip. Singurele scurgeri uretrale care pot sa apara la normal sunt cele din timpul erectiei si de obicei apar la adolescenti.

Durerea

Durerea in abdomenul inferior sau in zona genitala reprezinta semn de patologie. Durerea in timpul actului sexual (dispareunie) sau crampele pelvine ori chiar durerea organelor genitale ar trebui sa va determine sa va prezentati cat mai curand la medic. Deasemenea trebuie avut in vedere faptul ca durerea poate iradia pe unul sau ambele picioare.

Macule, papule, pusule, eroziuni, iritatii, roseata, micronecroze

Orice bubita, iritatie, zona umflata sau inrosita in zona genitala este semn de boala. Poate fi herpes, sifilis, chiar o infectie micotica, insa trebuie cat mai repede sa va prezentati la medic atat voi, cat si partenerii vostri. Atentie! Unele bubite pot fi asimptomatice, nu dor, nu mananca, de exemplu sancrul sifilitic! Chiar daca nu dor, trebuie sa va duceti la medic. Chiar si o pata pigmentara poate fi o micoza spre exemplu! Acestea toate includ ideea ca trebuie macar saptamanal sa va analizati corpul la dus, sa va obervati pielea inclusiv la nivel genital, sa va palpati pentru a decela un posibil ganglion inflamat etc. Chiar si aparitia sau modificarea unei alunite trebuie observata. Aparitia unei veruci (neg, excrescenta) trebuie investigata de catre medicul specialist, atat la femei, cat si la barbati (apar fie la nivel penian, fie chiar in uretra).

Citește și:

Sangerarile

Mai ales in cazul femeilor sangerarile vaginale anormale sunt semne de alarma. Fie este o disfunctie hormonala, fie femeia respectiva prezinta o boala cu transmitere sexuala. Secretiile vaginale cu sange proaspat sau vechi (apare maro inchis) nu sunt normale! In cazul barbatilor rar poate sa apara scuregri uretrale sanguinolente.

Important: faceti analizele anuale, inclusiv cele genitale, chiar daca nu prezentati niciun simptom. Sunt si boli cu transmitere sexuala asimptomatice.

Sursa: Healthy.ro

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.