Setari Cookie-uri

Ce am invatat din greselile facute pana acum

Nu iert oamenii pentru ca sunt slaba. Ii iert pentru ca sunt suficient de puternica incat sa stiu ca oamenii fac greseli. - spunea Marilyn Monroe.

De cate ori nu am auzit cuvintele "A gresi este uma" sau "Cat traiesti inveti"? Facem greseli in fiecare zi... mici sau mari, acestea pot fi adevarate lectii de viata. Esecul si greselile pot fi adevarate oportunitati pentru noi pentru a ne dezvolta, pentru a invata, pentru a gasi alte solutii la problemele pe care le avem.

Greselile pot fi o provocare pentru noi toti. Traim si actionam incercand sa le prevenim, nu ne asumam riscuri, nu iesim din zona de confort si nu indraznim sa facem mai mult. Practic, nu ne traim viata.

Este important sa acceptam ce se intampla, sa gresim, sa esuam pentru ca astfel de lectii ne pot ajuta sa ne dam seama cine suntem cu adevarat.

5 Lectii de viata importante pe care le-am invatat din greselile facute pana acum

1. Greselile ne invatam sa intelegem cu adevarat ce ne dorim si modul in care vrem sa traim.

Cuvantul "greseala" capata sens numai prin comparatie cu ce ne dorim, ce vrem de la noi si ce reprezinta succesul pentru noi. Greselile ne ajuta sa ne acceptam angajamentele referitoare la ceea ce ne dorim cu adevarat sa facem. Iesim din zona de confort, ne trezim la viata si ne concentram atentia asupra lucrurilor care sunt importante, incercand sa rezolvam problemele cu care ne confruntam. Cautam solutii posibile, redefinim ce ne dorim sau ce asteptari avem de la viata noastra si care sunt obiectivele noastre.

Citește și:

2. Greselile ne invata sa ne acceptam asa cum suntem

Trebuie sa scapam de masti si sa invatam sa ne apreciem pentru ceea ce suntem cu adevarat; sa recunoastem ca defectele noastre ne ajuta sa fim unici pe aceasta lume. Este posibil sa razi de greselile facute si apoi sa muncesti din greu pentru a le corecta. Este timpul sa inveti sa fii tu insuti, sa te iubesti cu toate ezitarile si defectele pe care le ai.

3. Greselile ne invata sa ne asumam responsabilitatea

Uneori reactia noastra instinctiva la o greseala este de a transfera vina pe altcineva: "Nu este vina mea."; "Nu stiam asta" sau clasica "Nu vad cum acest lucru are de-a face cu mine.". Ei bine... nu este chiar asa. Asumarea responsabilitatii pentru un esec poate fi dificil pentru anumite persoane. Insa actul de a face acest lucru este unul extrem de curajos si are o influenta incredibila asupra calitatii vietii noastre.

Citește și:

4. Greselile ne invata sa traim pe deplin

Greselile noastre nu ne definesc ca persoana. Trecutul nu trebuie sa prezica viitorul nostru. Atunci cand se confrunta cu o problema, multe persoane incep sa se retraga. Trebuie, insa, sa folosim esecul nostru ca o dovada ca suntem in crestere, sa riscam, sa ne dezvoltam pentru a ne atinge scopurile. Greselile ne ajuta sa intelegem ca fara riscuri nu poate exista o rasplata.

5. Greselile ne permit sa inspiram alti oameni

Atunci cand suntem curajosi si facem publice luptele pe care le ducem putem fi considerati oameni care inspira, oameni care aleg sa traiasca diferit. Putem fi un exemplu pentru multi care trec prin momente grele si nu isi pot aduna gandurile. Putem fi o voce pentru cei care au nevoie de sprijin. Greselile noastre pot fi lectii puternice pentru cei din jurul nostru.

foto interior si prima pagina: conrado, Shutterstock

Citește și:

Kudika
11 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.