Setari Cookie-uri

Anasonul, ingredientul minune pe care sa il ai in bucatarie

Anasonul, de la condiment pentru mancaruri la ingredient in tratamentele naturiste.

Anasonul (Pimpinella Anisum), denumit popular anison, badean, apartine familiei Umbeliferae, inrudit fiind cu patrunjelul, morcovul, feniculul si pastarnacul. Este o planta anuala, aromatica, erbacee, originara din Orientul Apropiat de unde s-a raspandit de jur imprejurul Mediteranei si apoi in toata Europa, fiind considerata drept planta aromatica (condiment) cea mai pretioasa.

Semintele de anason au pana la 6% ulei esential, iar acesta contine pana la 90% anetol (un compus organic folosit frecvent ca aroma naturala si component principal al uleiului eteric extras din plante), care ii confera plantei aroma tipica.

Principalii componenti ai anasonului sunt: vitamina A, complexul B (B1—B6), saruri minerale — calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier — esenta aromatica, aldehida anisica, lipide, protide, zaharuri, amidon, anetol (componentul principal al uleiului volatil), colina, cetonele.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Krizek Vaclav, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.