In timp ce Buddha isi croia drumul catre varful muntelui, a intalnit trei oameni: un barbat care statea sub un copac si medita, un barbat care statea in fata soarelui si medita si un barbat care dansa si zambea.

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul

Toti cei trei barbati erau in cautarea fericirii adevarate, a iluminarii.

Cand Buddha a trecut pe langa primul om, acesta l-a oprit si l-a intrebat: "Cand voi intalni fericirea adevarata?"

Buddha a zambit si i-a raspuns ca va dura cel putin o mie de ani pentru ca el sa isi gaseasca fericirea. Dezamagit, barbatul si-a plecat capul si a continuat cu meditarea lui.

Buddha a trecut pe langa cel de-al doilea barbat, cel care statea sub razele soarelui. Barbatul i-a pus aceeasi intrebare, iar Buddha a avut acelasi raspuns pentru el ca si in cazul primului barbat.

Auzind acest lucru, barbatul a spus: "Trebuie sa sufar atat de mult pentru a intalni fericirea adevarata." Apoi si-a plecat capul si a continuat cu meditarea.

In timp ce Buddha trecea pe langa al treilea barbat, el a auzit aceeasi intrebare. Cu toate acestea, a venit cu acelasi raspuns: "Va dura cel putin o mie de ani pentru a gasi adevarata fericire."

Omul a zambit si a continuat sa danseze... iar in acel moment el si-a dat seama ce inseamna sa fii fericit cu adevarat. A fost iluminat.

Morala povestii: Totul depinde doar de tine. Fericirea este in tine, trebuie doar sa o descoperi. Nu astepta nimic pentru ca viata nu este despre viitor. Viata este despre prezent, despre ce se intampla in acest moment. Traieste. Iubeste. Fii fericita!

foto interior si prima pagina: GlebStock, Shutterstock

15 Lectii de viata de la Rumi pentru a reduce stresul in perioada sarbatorilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta