Setari Cookie-uri

3 Fraze care vor linisti pana si cei mai suparati sau emotionali oameni

Iata ce ar trebui sa spunem cand purtam o discutie cu o persoana emotionala sau chiar nervoasa si lucrurile par sa iasa de sub control

Daca intreaga lume ar fi populata exclusiv de persoane rationale si puternice, lucrurile ar fi minunate. Insa, dupa cum stim cu totii, sunt persoane care isi petrec o mare parte din viata lor agitandu-se sau enervandu-se pentru anumite lupte pe care le duc.

Nu poti evita intotdeauna sa te confrunti cu oameni excesiv de emotional, insa in timp ce aceste conversatii dificile fac parte din viata de zi cu zi, exista modalitati de a le face mai putin dureroase si mai constructive, potrivit themindsjournal.

Psihologul Albert J. Berbstein vine cu cateva sfaturi simple si eficiente pentru a ne ajuta in astfel de momente dificile. Iata ce ar trebui sa spunem cand purtam o discutie cu o persoana emotionala sau chiar nervoasa si lucrurile par sa iasa de sub control:

1. "Te rog sa vorbesti mai incet. As vrea sa te ajut."

Problema nu este ca vorbeste prea tare sau prea repede, ci ca tipa sau nu se mai poate controla.

Citește și:

De ce functioneaza acest truc? - Schimba macazul in capul persoanei. Ea asteapta ca tu sa te opui si sa fii in defensiva, insa nu esti. Ii ceri explicatii, esti interesata de ce se intampla si astfel ii demonstrezi ca vrei sa il ajuti.

2. "Ce ai vrea sa fac?"

Aceasta functioneaza pe principii similare cu prima fraza si forteaza persoana sa se calmeze si sa nu mai fie in defensiva.

3. Poti pune orice intrebare

Nu conteaza cat de emotionala este persoana cu care vorbesti. Daca vrei sa o ajuti trebuie doar sa ii pui orice intrebare ce are legatura cu subiectul pe care il discutati, demonstrandu-i astfel ca tot ce iti doresti este sa ii oferi o mana de ajutor si sa o ajuti sa treaca peste aceasta situatie.

Nu iti doresti sa intri intr-un conflict, ci chiar vrei sa pui capat acestei discutii aprinse si sa lasi totul in trecut.

O intrebare spusa cu calm te ajuta sa conduci conversatia pe un teren mai ferm si mai linistit.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Chepko Danil Vitalevich Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.