Setari Cookie-uri

Daca urmezi aceste reguli in viata, poti obtine tot ce iti doresti 

Daca nu poti sa zbori, alearga, daca nu poti fugi, mergi, daca nu poti merge, taraste-te, dar indiferent de ce alegi, trebuie sa continui sa mergi inainte.

Exista anumite principii, legi universale si adevarari fundamentale incontestabile care stau la baza existentei intregii omeniri si ne guverneaza viata. Adevarul este ca nu suntem in controlul rezultatelor vietii noastre. Putem totusi influenta si contribui la aceste rezultate. Actiunile noastre sporesc probabilitatea anumitor rezultate (desi nu exista garantii).

Trebuie sa recunoastem, sa intelegem si sa acceptam principiile de guvernare ale universului. Intelegerea principiilor vietii ne permite sa alegem actiuni care sunt inclinate spre un anumit rezultat si ne imputerniceste sa ramanem pe o cale de actiune care ne poate ajuta sa obtinem ce ne dorim.

Iata care sunt cele trei principii care aduc succesul in viata noastra:

1. Planteaza rabdarea si recolteaza nu cand vrei tu, ci cand trebuie

Acest principiu incapsuleaza vechiul proverb "Culege ceea ce semeni." Desi aceasta este o mare parte a acestui principiu, lipsesc insa doua chei fundamentale. Prima cheie este despre momentul potrivit si a doua este despre munca depusa.

Citește și:

Un student de 20 de ani poate amana realizarea unui proiect pana cu o seara inaintea predarii acestuia. Insa in acea noapte nu doarme si termina tot proiectul. Nota luata? 10. El a plantat samanta facand lucrarea si a cules beneficiile - o nota buna.

In schimb, un agricultor trebuie sa ia in considerare timpul si energia. Nu merge pe principiul "Planteaza acum si culege acum".

Acest principiu face referire si la energia consumata. Aici se afla adevarata eroare si capcana a sa. Studentul a lucrat toata noaptea si a primit un beneficiu. Cu toate acestea, acest flux este exceptia, nu regula. Sa luam in considerare agricultorul - el planteaza seminte, asteapta si apoi poate recolta. Cu toate acestea, pentru a culege cu adevarat recolta, barbatul este obligat sa efectueze o munca suplimentare. El trebuie sa iasa si sa recolteze fizic cultura sau va putrezi in camp. Acelasi lucru este valabil pentru majoritatea lucrurilor din viata. Trebuie sa lucram, sa plantam lucrurile potrivite, insa trebuie sa muncim pentru a ne bucura de recolta.

Citește și:

2. Eforturile nu sunt egale cu rezultatul

Daca ai trait o perioada lunga de timp, stii ca efortul pe care il pui in ceva nu este intotdeauna egal cu rezultatul. Viata nu este un schimb egal, iar eforturile depuse nu au legatura cu rezultatul.

Cel mai important lucru pe care ar trebui sa il intelegem despre acest principiu este ca trebuie sa investim in lucruri cu potential; eforturile trebuie sa fie orientate, intentionate si coerente.

3. Rabdarea este de aur

Capacitatea ta de a avea rabdare si de a fi consecventa este esentiala pentru obtinerea rezultatelor pozitive. De prea multe ori oamenii obosesc si renunta prea repede. Trebuie sa inveti sa mergi mai departe. Sa nu te opresti indiferent de cat de dificil este obstacolul pe care il ai in fata. Vei gasi o solutie pentru a il depasi. Doar ai rabdare.

In viata nu exista nicio garantie, insa aplicand aceste trei principii sansele pot fi in favoarea ta.

Citește și:

sursa material: lifehack.org

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.