Setari Cookie-uri

13 de sfaturi de viata de la Neil Gaiman, creatorul de basme

Sper ca in anul care vine sa faci greseli. Pentru ca, daca faci greseli, atunci faci lucruri noi, incerci lucruri noi, invatand, traind, impingandu-ti limitele, schimbandu-te, schimband lumea. Faci lucruri pe care nu le-ai mai facut inainte si cel mai important, faci ceva.

Povestitorii sunt probabil cei care inteleg natura umana mai bine decat noi toti. Poate de aceea, ca si adulti, reusesc sa isi pastreze nu doar energia si optimismul, ci si capacitatea de a vedea minuni in tot ce se intampla in jurul lor.

Unul dintre acesti oameni uimitor este scriitorul de fictiune Neil Gaiman, care creeaza "basme" nu doar pentru copii, ci si pentru adulti. BrightSide a strans 13 citate minunate din lucrarile sale, fiecare avand o lectie de viata speciala.

1. Nu doar ca nu exista final fericit. Nici macar nu exista final.

2. Raul, in general, nu doarme si, prin urmare, nici noi nu ar trebui sa dormim.

3. Daca exista un lucru pe care istoria ne-a invatat, este ca lucrurile se pot inrautati intotdeauna.

4. Sper ca in anul care vine sa faci greseli. Pentru ca, daca faci greseli, atunci faci lucruri noi, incerci lucruri noi, invatand, traind, impingandu-ti limitele, schimbandu-te, schimband lumea. Faci lucruri pe care nu le-ai mai facut inainte si cel mai important, faci ceva.

Citește și:

5. Fiecare indragostit este, in inima sa, un nebun, si in mintea sa, un menestrel.

6. Unii cred ca pot fi fericiti traindu-şi viata prin alte parti, dar repede isi dau seama ca nu e asa. Oriunde te-ai duce, te duci si pe tine cu tine.

7. Uneori, caderea te ucide. Uneori, cand cazi, zbori

8. Basmele sunt mai mult decat adevarate, nu pentru ca ne povestesc ca dragonii exista, ci pentru ca ne invata ca acestia pot fi invinsi.

9. Toti fac aceleasi lucruri. Ei pot crede ca pacatele lor sunt originale, dar in cea mai mare parte sunt mici si repetitive.

10. Ideile sunt mai greu de ucis decat oamenii, insa pot fi ucise in cele din urma.

11. Adultii urmeaza caile. Copiii exploreaza.

12. Exista o multime de lucruri greu de uitat. Insa va veni o zi in care iti vei da seama ca nu mai ai pe nimeni alaturi de tine.

13. Exista intotdeauna ceva pentru care sa lupti.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Dmitry_Tsvetkov Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.