Setari Cookie-uri

15 Citate ale lui Paulo Coelho care iti vor linisti instant sufletul 

Cand ti-ai gasit calea, nu trebuie sa ai teama. Trebuie sa ai destul curaj incat sa faci greseli. Dezamagirea, infrangerea si disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca sa ne arate drumul.

Paulo Coelho nu mai are nevoie de prezentare. Autorul a reusit sa cucereasca milioane de oameni cu minunatele sale carti. De asemenea, citatele lui inspira si linistesc pana si cele mai dificile suflete.

Am selectat unele dintre cele mai frumoase citate si va recomandam sa le cititi (sau chiar sa le printati si sa le purtati cu voi):

1. Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta.

2. Daca trecutul nu te multumeste, uita-l pe loc. Alcatuieste-ti o noua viata in care sa crezi. Concentreaza-te doar asupra momentelor in care ai obtinut ce-ti doreai si asta iti va da putere sa reusesti.

3. Sufletul Universului este hranit cu fericirea oamenilor. De asemenea, de nefericirea lor, invidie si gelozii.

Citește și:

4. Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste.

5. Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful.Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in cine esti.

6. Omul trebuie sa-si aleaga si nu sa-si accepte destinul.

7. Spune-i inimii tale ca frica de a suferi este mai rea decat suferinta insasi.

8. La urma urmei, ce e fericirea? Dragoste, se spune. Dar dragostea nu a adus si nici nu va aduce vreodata fericirea. Dimpotriva, nu e decat neliniste, un camp de lupta, nopti nedormite, in care ne intrebam daca e bine ce facem. Adevarata dragoste este plamadita din extaz si agonie.

Citește și:

9. Cand ti-ai gasit calea, nu trebuie sa ai teama. Trebuie sa ai destul curaj incat sa faci greseli. Dezamagirea, infrangerea si disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca sa ne arate drumul.

10. Trebuie sa uitam ce credeam ca suntem pentru a putea fi intr-adevar ceea ce suntem.

11. Cand toate zilele sunt egale inseamna ca oamenii au incetat sa vada lucrurile bune care au aparut in viata lor de cate ori soarele traverseaza bolta.

12. De ce sunt oamenii tristi: sunt prizonieri in povestea lor personala. Toata lumea crede ca scopul vietii este sa urmeze un plan. Nimeni nu se intreaba daca acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strang experiente, amintiri, lucruri si idei ale altora, iar asta e mai mult decat pot duce. Insa isi uita propriile vise.

13. Rareori ne dam seama ca suntem impresurati de Extraordinar. Miracolele se intampla in jurul nostru.

Citește și:

14. Viata este uneori foarte zgarcita: trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi, odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta.

15. Oamenii sunt tristi deoarece sunt prizonieri in povestea lor personala.Toata lumea crede ca obiectivul vietii acesteia este sa urmezi un plan. Nimeni nu se intreaba daca acest plan este al lui sau a fost creat de altcineva.

foto interior si prima pagina: Paulo Coelho, Facebook

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.