Setari Cookie-uri

5 Trucuri magice pentru a fi fericita cu adevarat

Ia o pauza. Relaxeaza-te! Ofera-ti permisiunea de a trai. Nu trebuie sa renunti, trebuie doar sa iti simplifici viata. Mai important, nu trebuie sa iti sacrifici sanatatea si placerile simple ale vietii pentru a obtine ceea ce iti doresti. Tot ce ai nevoie sunt aceste 5 trucuri magice: 

De cate ori te-ai simtit coplesita in viata? Este in regula - acest lucru se intampla tuturor. Lumea se misca la o viteza uluitoare. Cu o singura clipire si totul se schimba. De unde incepi si cand se va termina?

Ia o pauza. Relaxeaza-te! Ofera-ti permisiunea de a trai. Nu trebuie sa renunti, trebuie doar sa iti simplifici viata. Mai important, nu trebuie sa iti sacrifici sanatatea si placerile simple ale vietii pentru a obtine ceea ce iti doresti. Tot ce ai nevoie sunt aceste 5 trucuri magice:

1. Alege sa fii fericita!

Inca de mici suntem invatati ca exista oameni care castiga si oameni care pierd. Viata devine un joc in care incercam sa castigam cele mai multe puncte, adesea masurate in bani si maruntisuri. Pe parcurs, ne pierdem sufletul. Nu spun sa nu iti stabilesti scopuri si sa nu ai visuri, ci din contra. Insa ce este important este faptul ca obiectivele ar trebui sa se nasca din pasiunile tale si din dorinta de a creste si de a invata, nu de a obtine trofee pentru a te simti bine.

Citește și:

Ia decizia de a fi fericita, de a trai in prezent. Cu alte cuvinte, fii recunoscatoare pentru lucrurile pe care deja le ai in viata ta. Apreciaza oamenii din jurul tau.

2. Imagineaza-ti ca este ultima zi pe Pamant.

Imagineaza-ti ca este sfarsitul lumii. Ce ai face si pe cine ai vrea sa ai alaturi de tine? Ti-ai parasi locul de munca, ti-ai saruta prietenii si ai pleca in lumea larga? Sau ai petrece restul zilei cu familia?

Viata este prea scurta pentru a fi risipita in zadar. Decide ce este important si scapa de tot ce nu te intereseaza.

3. Iarta.

Alegi sa fii o victima sau sa iti construiesti propriul destin? Oamenii pot face rau, insa este important sa ii ierti. In timp ce ii ierti pe ei, iarta-te si pe tine. Nu lasa bagajele celorlalti oameni sa te tina pe loc. Nu poti schimba evenimentele, dar poti schimba modul in care reactionezi la aceste evenimente.

Citește și:

4. Descopera cine conteaza in viata ta

Parintii tai aveau dreptate - nu sta in preajma oamenilor rai. Daca alegi sa iti petreci timpul cu oamenii care te trag in jos, si tu vei deveni precum ei - vei fi trista, negativista, nu vei mai avea chef de viata.

Alege cu mare grija oamenii pe care ii vrei in jurul tau si scapa de povara pesimismului.

5. Simplifica-ti obiectivele

Da, obiectivele sunt minunate, insa nu iti suprasolicita planul de viata cu acestea. Daca poti, incearca sa imparti aceste obiective in teluri mai mici si ocupa-te treptat de ele. Atunci cand iti concentrezi atentia asupra unui singur tel, iti va fi mai usor sa obtii asta fara sa te simti coplesita.

Acum ca stii aceste 5 secrete, aplica-le in viata ta. Ai instrumentele necesare pentru a scapa de stres si a readuce fericirea in viata ta.

foto interior si prima pagina: Elena Yakusheva, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.