Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre iubirea adevarata?

Dragostea adevarata este despre tine si despre el. Nimic mai mult. Este despre respect, despre actiuni luate in doi, despre visuri si idealuri. Dragostea este actiune, dragostea este munca, dragostea este decizie. 

Multe persoane isi doresc sa aiba parte de o iubire adevarata fara sa stie cu adevarat despre ce este vorba. Credem ca dragostea adevarata inseamna casatorie, copii si fericire pana la adanci batraneti. Ne dorim si noi aceste lucruri fara sa ne gandim la ce munca implica iubirea adevarata, responsabilitati sau la angajamentul pe care doua persoane si-l iau.

A putea sa iubesti si sa fii iubit multi ani la rand intr-un mod frumos si sanatos inseamna multa munca. Este nevoie de rezistenta. Trebuie sa iei decizii de a nu face lucruri care sa iti distruga relatia sau care sa iti raneasca partenerul. Trebuie sa renunti la egoism atunci cand trebuie sa ajuti, sa te ingrijesti de nevoile partenerului. Iubirea adevarata include lucruri mari si lucruri mici. Dragostea este actiune, dragostea este munca, dragostea este decizie.

Daca vrei sa gasesti persoana potrivita, incearca sa fii tu persoana potrivita

Inainte de a incepe o relatie, construieste-ti viata. Finalizeaza-ti treburile neterminate. Descopera ce si de ce nu a mers bine la relatiile anterioare. Trebuie sa afli care sunt tiparele si obiceiurile care au dus la despartire in relatiile anterioare inainte de a iti dori sa te reindragostesti din nou.

Citește și:

In dragostea adevarata comunici intr-un mod sanatos

Cuplurile care sunt impreuna de multi ani stiu asta cel mai bine. Acuzatiile, avertizarile si conditionarile nu ar trebui sa existe. Certurile ar trebui inlocuite cu discutii serioase care incep cu "Ma simt" sau "Cred", care sa contina argumente reale despre ce simti si ce gandesti. In relatiile serioase nu exista joaca deoarece acestea au la baza o comunicare deschisa si sincera.

Dragostea adevarata nu este exigenta

Partenerul nu iti cere sa schimbi ceva la tine pentru a te iubi si mai mult. Si daca tu iti iubesti cu adevarat partenerul, nu trebuie sa astepti sa se schimb. De ce sa iti doresti sa schimbi pe cineva pe care il iubesti atat de mult. Accepta-l asa cum este si vei primi in schimb doar recunostinta.

Dragostea adevarata inseamna doi

Dragostea adevarata este despre tine si despre el. Nimic mai mult. Este despre respect, despre actiuni luate in doi, despre visuri si idealuri. Multi fac greseala de a implica si alte persoane intr-o relatie sentimentala - isi dezvaluie secretele, asculta sfaturi, se lasa influentati.

Citește și:

Pentru a primi iubire, trebuie sa oferi iubire

Nu poti fi intr-o relatie adevarata daca nu oferi totul. Nu poti folosi dragostea ca o negociere. Nu ii spune partenerului ca il iubesti doar atunci cand face ceva bine. Nu ii intoarce spatele cand face o greseala. Trebuie sa il iubesti tot timpul, indiferent de cuvintele sau actiunile sale pentru ca dragostea adevarata este neconditionata.

foto interior si prima pagina: Kuznetcov_Konstantin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.