Setari Cookie-uri

Hainele din fibre sintetice – articole de care sa te feresti

Pe masura ce fibrele sintetice creeaza multe nemultumiri, tot mai multe persoane sunt in cautare de imbracaminte din fibre naturale. Cu toate ca exista o multime de magazine, unele persoane se plang ca nu gasesc haine din materiale sanatoase.

Fibrele sintetice au aparut, in masa, dupa al Doilea Razboi Mondial in atatea varietati, incat unele sunt imposibil de detectat cu ochiul liber ca fiind artificiale. Desi au fost preferate deoarece sunt rezistente si ieftine, totusi studiile demonstreaza ca aceste fibre dauneaza grav sanatatii.

Sase dintre cele mai cunoscute se afla, cu siguranta, si in casa voastra. Ele sunt foarte toxice deoarece sunt realizate din chimicale si sunt tratate chimic pentru a le face sa se comporte bine la spalare cu masina, sa fie moi, culorile derivate din petrol pentru a le oferi nuantele ce ne plac noua, teflon pentru a le face nesifonabile.

Atunci cand putem mana pe o bluza ce pare dintr-o lana groasa si calduroasa, multi dintre noi suntem incantati. Apoi descoperim acasa ca ne incalzim peste masura si transpiram, iar cand o dam jos, ea se electrizeaza.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.