Puterea singuratatii: introvertitii pot conduce lumea

Puterea singuratatii: introvertitii pot conduce lumea

Intr-o lume care favorizeaza extravaganta, popularitatea, carisma, introvertitii se pot simti usor coplesiti si lasati pe dinafara. Insa sunt atat de multe caracteristici minunate care transforma acesti oameni in persoane speciale. 

Perioadele de singuratate sunt benefice trupului, sufletului si mintii tale

Unii psihologi au estimat ca undeva intre 16 si 50% din populatia lumii se poate identifica ca fiind introvertita. Gama este destul de larga deoarece personalitatea este un element incredibil de complex si fascinant.

foto interior si prima pagina: AstroStar Shutterstock

Intr-o lume care favorizeaza extravaganta, popularitatea, carisma, introvertitii se pot simti usor coplesiti si lasati pe dinafara. Insa sunt atat de multe caracteristici minunate care transforma acesti oameni in persoane speciale.

Lucruri intelese gresit despre introvertiti

Introvertitii sunt anti-sociali. In timp ce s-ar parea ca introvertitii parasesc intalnirile devreme sau sunt linistiti la petreceri, nu este adevarat ca nu le place comapania oamenilor. Dimpotriva, toate tipurile de personalite pretuiesc relatiile - omenirea este o specie care depinde de legaturile sociale pentru a prospera. Mai degraba, introvertitii obosesc mai repede decat extrovertitii si au nevoie de timpul lor pentru a se "reincarca" pentru urmatoarea lor experienta sociala.

Introvertitii sunt timizi. Majoritatea oamenilor presupun ca toti introvertitii sunt timizi sau anxiosi social. Si extrovertitii se pot lupta cu aceste lucrrui, insa tipul lor de personalitate ii determina sa continue sa caute interactiuni sociale. Pe de alta parte, si un introvertit poate fi linistit si extrem de calm, fara sa ii fie teama sa se implice in discutii cu alte persoane.

Introvertitii sunt atenti la propria persoana. Un introvertit care este atent la propria persoana este fericit si sanatos. Cand iau pauza de la tot ce se intampla in jurul lor, trupurile si mintile lor reusesc sa se relaxeze si sa scape de toata energia negativa acumulata de-a lungul timpului.

Introvertitii nu au o parere proprie. Introvertitii petrec mult timp analizand si gandesc mult inainte de a vorbi. Uneori, cei care ii vad linistiti pot considera ca acestia nu au nimic de spus despre un subiect. Realitatea este, insa, ca introvertitii au o gandire foarte bogata si o imaginatie incredibila si pretuiesc sa isi dezvolte gandurile inainte de a le impartasi cu alti oameni.

Intelegand cum introvertitii din viata ta (sau chiar tu) experimenteaza lumea ii poti iubi mai frumos, ii poti asculta mai bine si ii poti pretui mai bine.

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri