Setari Cookie-uri

Legatura neasteptata dintre pozele de pe Instagram si depresie

Dupa ce un studiu a aratat ca reteaua de socializare Instagram are cel mai puternic impact negativ asupra sanatatii mintale a tinerilor, o noua cercetare a oamenilor de stiinta de la Universitatile Harvard si Vermont a descoperit o corelatie intre starea de sanatate mintala a utilizatorilor si filtrele pe care le folosesc cel mai des.

In studiul publicat de EPJ Data Science, doi cercetatori au evaluat conturile de Instagram a 166 de utilizatori voluntari, apoi au aplicat un algoritm asupra celor 43.950 de fotografii de pe conturile acestora, pentru a identifica markerii depresiei.

Comparand predictiile facute de algoritm cu diagnosticul medical al fiecarui voluntar, cercetatorii au descoperit ca modelul folosit de ei are o rata mai buna decat cea a medicilor pentru a identifica in mod corect semnele depresiei.

„Medicii nu au la fel de mult acces in viata noastra de zi cu zi, asa cum o au retelele de socializare. De multe ori, ele dezvaluie mai multe lucruri despre noi decat am fi dispusi sa impartasim. Imaginati-va cum ar fi sa existe o aplicatie pe care sa o poti instala pe telefon, care sa iti contacteze medicul atunci cand comportamentul tau se schimba, inainte ca tu sa iti dai seama ca ai o problema”, este de parere Chris Danforth, co-autor al studiului si profesor la Universitatea din Vermont.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: tulpahn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.