Om Mani Padme Hum, mantra care elimina suferinta din viata ta

Om Mani Padme Hum, mantra care elimina suferinta din viata ta

In acest verset gasim adevarul naturii suferintei si cum sa ii eliminam cauzele. Insa, exista o dilema - traducerea din sanscrita in alta limba este foarte dificila. Definitia nu este posibila in doar cateva propozitii. De fapt, intreaga fraza trebuie separata si analizata cu atentie pentru a fi inteleasa corect. 

Potrivit culturii tibetane, se spune ca toate invataturile lui Buddha sunt continute in mantra Om Mani Padme Hum si ca, pentru a cunoaste aceasta expresie, trebuie sa cunoastem iluminarea.

foto interior si prima pagina: Buddy Cat Shutterstock

Probabil, in acest verset este adevarul naturii suferintei si cum sa ii eliminam cauzele. Insa, exista o dilema - traducerea din sanscrita in alta limba este foarte dificila. Definitia nu este posibila in doar cateva propozitii. De fapt, intreaga fraza trebuie separata si analizata cu atentie pentru a fi inteleasa corect.

Mantra

In primul rand, natura unei mantre si ce inseamna:

In traditia budista, cuvintele speciale se repeta mereu pana cand incep sa adune o anumita "goliciune". Aceasta nu este o goliciune in sensul obisnuit, traditional (o experienta de nimic) - ci o detasare de ego-ul nostru. Noi devenim liberi sau "goi de orice problema" si de constiinta interioara.

Aceasta forma de constientizare luminata ne ofera cunostinta intuitiva pentru a ne salva de suferinta.

Cele 6 silabe din mantra Om Mani Padme Hum:

Interesant este faptul ca fiecare din cele 6 silabe are anumite semnificatii sanscrite, care sunt importante; acestea se opun anumitor forte interne care provoaca suferinta.

Om (ohm): Omul este sunetul sau vibratia Universului. Acest sunet este cel mai important dintre toate; in contextul chantarii si al mantrelor, se intelege renuntarea la gandurile noastre si stabilirea generozitatii.

Ma (mah): Indeparteaza gelozia de atasament si stabileste calmul si pacea.

Ni (nee): Indeparteaza dorinta si stabileste rabdarea.

Pad (pahd): Indeparteaza prejudecatile si stabileste perseverenta.

Me (meh): Indeparteaza posesivitatea si stabileste libertatea.

Hum (hum): Indeparteaza ura si stabileste iubirea si intelepciunea.

Astfel, aceasta mantra ajuta la realizarea perfectiunii in cele sase practici, de la generozitate la iubire si intelepciunea.

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri