Setari Cookie-uri

Om Mani Padme Hum, mantra care elimina suferinta din viata ta

In acest verset gasim adevarul naturii suferintei si cum sa ii eliminam cauzele. Insa, exista o dilema - traducerea din sanscrita in alta limba este foarte dificila. Definitia nu este posibila in doar cateva propozitii. De fapt, intreaga fraza trebuie separata si analizata cu atentie pentru a fi inteleasa corect. 

Potrivit culturii tibetane, se spune ca toate invataturile lui Buddha sunt continute in mantra Om Mani Padme Hum si ca, pentru a cunoaste aceasta expresie, trebuie sa cunoastem iluminarea.

foto interior si prima pagina: Buddy Cat Shutterstock

Probabil, in acest verset este adevarul naturii suferintei si cum sa ii eliminam cauzele. Insa, exista o dilema - traducerea din sanscrita in alta limba este foarte dificila. Definitia nu este posibila in doar cateva propozitii. De fapt, intreaga fraza trebuie separata si analizata cu atentie pentru a fi inteleasa corect.

Mantra

In primul rand, natura unei mantre si ce inseamna:

In traditia budista, cuvintele speciale se repeta mereu pana cand incep sa adune o anumita "goliciune". Aceasta nu este o goliciune in sensul obisnuit, traditional (o experienta de nimic) - ci o detasare de ego-ul nostru. Noi devenim liberi sau "goi de orice problema" si de constiinta interioara.

Citește și:

Aceasta forma de constientizare luminata ne ofera cunostinta intuitiva pentru a ne salva de suferinta.

Cele 6 silabe din mantra Om Mani Padme Hum:

Interesant este faptul ca fiecare din cele 6 silabe are anumite semnificatii sanscrite, care sunt importante; acestea se opun anumitor forte interne care provoaca suferinta.

Om (ohm): Omul este sunetul sau vibratia Universului. Acest sunet este cel mai important dintre toate; in contextul chantarii si al mantrelor, se intelege renuntarea la gandurile noastre si stabilirea generozitatii.

Ma (mah): Indeparteaza gelozia de atasament si stabileste calmul si pacea.

Ni (nee): Indeparteaza dorinta si stabileste rabdarea.

Pad (pahd): Indeparteaza prejudecatile si stabileste perseverenta.

Me (meh): Indeparteaza posesivitatea si stabileste libertatea.

Hum (hum): Indeparteaza ura si stabileste iubirea si intelepciunea.

Citește și:

Astfel, aceasta mantra ajuta la realizarea perfectiunii in cele sase practici, de la generozitate la iubire si intelepciunea.

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.