Setari Cookie-uri

Vrei sa traiesti mai mult? Iesi in natura

Exista multe lucruri pe care nu le putem controla cu privire la poluarea din aer, apa si sol, dar putem sa ne inarmam cu cunostinte si sa facem tot ce putem pentru a scadea expunerea noastra la toxine in fiecare zi.

Cu cativa ani in urma, cosmeticiana mea imi recomanda sa ies din oras la fiecare sfarsit de saptamana. Iti va face bine la ten, imi spunea ea. Studiile arata insa ca este vorba de mai mult de atat. Poluarea este una dintre cauzele majore de deces in tarile civilizate.

Conform unui nou raport publicat de Comisia Lancet privind sanatatea si poluarea, aproximativ unul din sase decese este legat de un anumit tip de poluare. Aceasta inseamna poluarea aerului, contaminarea apei si a solului sau poluarea chimica si ocupationala, care reprezinta impreuna cea mai mare cauza a imbolnavirilor din intreaga lume. De fapt, studiile estimeaza ca aceste tipuri divrse de poluare au cauzat nici mai mult nici mai putin de 9 milioane de decese premature numai in 2015. Aceste cifre sunt destul de uimitoare si, potrivit raportului, guvernele lumii si sistemele de sanatate le-au ignorat de prea mult timp.

Citește și:

Daca te intrebi care tip de poluare reprezinta cea mai mare amenintare la adresa sanatatii tale, raportul raspunde si la aceasta intrebare. Poluarea aerului este cea mai grava si a fost asociata cu 6,5 milioane de decese in 2015. Urmatorul pe lista este apa (la 1,8 milioane) si a treia este legata de locul de munca (0,8 milioane). Problema poluarii afecteaza toata lumea, dar mai ales copiii, comunitatile din zonele cu venit mediu sau scazut si tarile aflate pe cale de industrializate accelerata din Africa si Asia.

Care este asadar concluzia pe care o avem de tras? La ora actuala, folosim o multime de substante chimice si majoritatea nu au fost studiate aproape suficient. Cu alte cuvinte: a trai un stil de viata eco - prin achizitionarea si folosirea produselor naturale inclusiv cele de infrumusetare, igiena personala, curatat de uz casnic, dar si iesirea in natura si consumul mai multor fructe si legume care sunt pline cu antioxidanti - nu a fost niciodata mai importanta. Asadar, foloseste lumanari netoxice si eco si verifica zilnic indicele privind calitatea aerului din oras.

Citește și:

Exista multe lucruri pe care nu le putem controla cu privire la poluarea din aer, apa si sol, dar putem sa ne inarmam cu cunostinte si sa facem tot ce putem pentru a scadea expunerea noastra la toxine in fiecare zi.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.