Setari Cookie-uri

Impartaseste aceste 5 adevaruri cu copiii tai si le poti schimba viata

Iata care sunt cele 5 adevaruri simple, insa puternice, pe care le poti adauga in conversatiile zilnice cu copilul tau, care vor schimba treptat modul in care acesta gandeste si locul pe care il are in lume si pentru ca, in cele din urma, sa transformi modul in care isi traieste viata. 

3. Cele mai mari dezamagiri in viata sunt adesea rezultatul unor asteptari gresite

Cand suntem mici avem asteptari putine, insa pe masura ce inaintam in viata asteptarile noastre par sa creasca cu fiecare an care trece. Cheia este de a ajuta copilul sa inteleaga ca temperarea asteptarilor nerealiste a modului in care ceva "ar trebui sa fie" poate reduce foarte mult stresul si frustrarea. Cu o atitudine pozitiva si o minte deschisa, adesea aflam ca viata nu este neaparat mai usoara sau mai grea.... si nu intotdeauna lucrurile sunt asa cum ne asteptam noi sa fie. Acesta nu este un lucru rau, ci din contra - face viata mai interesanta, daca suntem dispusi sa o vedem asa.

4. Ingrijorarea este cel mai dificil inamic al cresterii personale

Ingrijorarea nu inseamna altceva decat sa va fure bucuria si sa va tina ocupati facand absolut nimic. Cand iti petreci timpul ingrijorandu-te pentru anumite lucruri, iti folosesti imaginatia pentru a crea lucruri pe care nici nu ti le doresti. Si cu totii stim ca imaginatia este una foarte bogata. In loc de a se ingrijora, propune-i sa isi petreaca timpul cautand solutii si facand planuri pentru a iesi din aceasta situatie.

Citește și:

5. Atitudinea este un lucru mic care face o mare diferenta

Daca vrei sa fii eficient in viata, nu poti sa iti bazezi atitudinea asupra felului in care sunt lucrurile. In schimb, trebuie sa alegi o atitudine pozitive, care sa exprime modul in care vrei sa fii. Asta nu inseamna ca intotdeauna astepti sa se intample doar bine, ci ca accepti tot ce se intampla si apoi faci ce este cel mai bine pentru tine.

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.