Daca si voi pregatiti broccoli prin fierbere, este momentul sa schimbati metoda. Asa isi pierde toti nutrientii.

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Broccoli abunda in vitamine. Vitamina B12, B6, vitamina C. Prin fierbere, toate vitaminele si nutrienții se pierd.

Vitaminele solubile vor colora apa in care fierbeti broccoli, dar nu este o idee buna sa beti aceasta apa, doar daca ati cumparat leguma bio, intrucat si pesticidele se transfera in apa. Legumele bio sunt insa mult mai scumpe.

Cea mai buna varianta de a pregati broccoli este sa il inabusiti. Expertii spun ca prin metoda la abur se pastreaza toate calitatile legumei. Cel mai usor este sa il puneti intr-un castron la microunde, acoperit cu o alta farfurie, 3 minute. Asta daca nu aveti steamer.

Taiati broccoli in bucati, pentru a se patrunde.

Continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: