Setari Cookie-uri

Importanta flirtului: intre manipulare emotionala si atractie sexuala

Flirtul ca expresie a atractiei sexuale releva din start ca nu exista posibilitatea de sex, ci mai degraba are calitatea de a mentaliza intreg procesul de atractie sexuala.

Importanta flirtului este adesea neglijata. De multe ori flirtul are o conotatie negativa. De multe ori pare o forma de duplicitate, o incercare de a excita o persoana doar pentru a te simti bine ca ii stranesti interestul, fara vreo dorinta de a finaliza actul erotic.

foto interior si prima pagina: Kate Kultsevych Shutterstock

Flirtul este adesea privit ca o manipulare emotionala, ca o promisiune de afectiune sexuala care lasa “tinta” confuza si umilita. De multe ori, flirtul apare intre doua persoane intre care exista atractie sexuala. Si tot de multe ori se intampla ca flirtul sa ramana in stadiul de priviri si gesturi, lasandu-l pe unul sau pe ambii participanti frustrati, chiar deprimati.

Acestea ar fi aspectele negative ale flirtului in viata romantica. Insa importanta flirtului este masiva in crearea intimitatii si conexiunii. Flirtul poate fi un liant social care ne reasigura ca suntem atragatori, care ne face sa avem incredere in propria persoana, care ne face sa regasim stima de sine.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.