Substituente ale fructelor proaspete sunt cele uscate. Bogate in vitamine, fibre, potasiu si alti nutrienti esentiali, ele isi pastreaza proprietatile benefice. Trebuie insa sa fii atent cand le cumperi, intrucat unele pot avea zahar adaugat.

foto interior si prima pagina: zarzamora, Shutterstock

Ba mai mult, au o valoare energetica ce o depaseste de multe ori pe cea a fructelor proaspete. Atentie, insa, fructele uscate contin sulfiti, care pot perturba grav functionarea normala a aparatului digestiv. De aceea, trebuie sa fii atenta la etichetele de pe ambalaj.

Stafidele – cele mai dulci daruri ale naturii

Contin 70% de fructoza pura, care constituie o sursa excelenta de fibre, antioxidanti, vitamine, minerale, fier, potasiu si calciu. Consumul zilnic de stafide ajuta sa-ti mentii structura osoasa si dantura sanatoasa, combate anemia si constipatia.

Prunele stimuleaza tranzitul intestinal

Continutul ridicat de fibre, glucide, vitaminele A si B, potasiu, calciu si fosfor te ajuta sa slabesti. Combat starile de oboseala si detoxifica organismul. Mai contin beta-caroten care este un adjuvant in combaterea radicalilor liberi si prevenirea unor boli precum: cancerul de colon, osteoporoza, artritele reumatice.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: