In maxim apogeu in jurul anilor 1970, pudra de roscove a intra intr-un con de umbra din cauza reclamelor excesive de ciocolata.

Astfel, cacaua a luat rapid locul pudrei de roscove in randul populatiei moderne. Desi pudra de roscove a reintrat in atentia nutritionistilor si a publicului larg, majoritatea consumatorilor o folosesc doar ca substituent pentru cacao, pentru ca nu se cunosc foarte multe aspecte despre propietatile sale terapeutice uimitoare.

foto interior si prima pagina: mama_mia, Shutterstock

Pudra de roscove este o proteina completa, si o sursa impresionanta de antioxidanti, fibre, fier, magneziu, potasiu, cupru si vitamine din complexul B. Contine foarte mult calciu. Mai exact, are un raport calciu-fosfor aproape perfect, care ajuta absortia calciului in organism.

Desi nu are efectul excitant si iritant pe care cacao il are din cauza cofeinei, pudra de roscove revitalizeaza organismul, si nu da dureri de cap sau migrene.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: