Setari Cookie-uri

Trei trasaturi comune ale psihopatilor

Potrivit cercetatorilor, 1 din 100 de persoane este un psihopat. Asta inseamna ca ei ar putea fi vecinul tau, colegul tau sau oricare dintre persoanele pe care le cunosti. 

Psihopatii nu sunt intotdeauna ucigasii nebuni prezentati in mass-media sau in filmele de groaza. Din contra, se pot situa, aparent la polul opus. Potrivit cercetatorilor, 1 din 100 de persoane este un psihopat. Asta inseamna ca ei ar putea fi vecinul tau, colegul tau sau oricare dintre persoanele pe care le cunosti.

foto interior si prima pagina: Zolotarevs, Shutterstock

Iata care sunt cele trei trasaturi care te vor ajuta sa identifici un psihopat.

1. Machiavellianism

Persoanele care au aceasta trasatura sunt vazute ca fiind duplicitare, viclene si manipulative. Principala lor prioritatea o reprezinta puterea, banii si sa castige.
Pentru ca le este usor sa nu respecte regulile sociale, ei ii manipuleaza pe altii fara sa simta vina. O fac din mai multe motive: obtinerea de castiguri personale, cum ar fi promovarea sau distractia.

Citește și:

Indiferent de scopul lor, ei fac faptele rele prin inselaciune, agresiune, slabiciune prefacuta sau lingusire. Folosesc aceste instrumente pentru a se juca cu emotiile si comportamentele altora.

Farmecul lor si faptul ca sunt oamenii ii plac, ii transforma in maesrii ai manipularii. Pot arata interes sau compasiune, dar numai pentru o perioada scurta de timp, pentru ca odata ce primesc ceea ce doresc, renunta la fatada.
In mod evident, nu le pasa decat de ei insisi.

2. Lipsa constiintei sau empatiei

Psihopatii nu respecta niciodata regula de aur "trateza-i pe altii asa cum doresti sa fii tratat". Le lipsesc multe dintre emotiile pe care o persoana obisnuita le traieste cum ar fi vinovatia, remuscarea, simpatia si mila. Au un control scazut asupra impulsurilor, astfel ca sunt recurg rapid la violenta si agresiune. Modul lor de viata presupune existenta unor parteneri sexuali ocazionali sau angajarea in comportamente riscante si periculoase.

Citește și:

3. Narcisism

Narcisistii sunt oameni care manifesta egoism si aroganta si isi supraestimeaza calitatile si realizarile. Se vad ca fiind niste creaturi perfecte care nu au defecte. Sau, cand sunt constienti de anumite defecte, le proiecteaza asupra altora. De exemplu, daca simt ca nu sunt suficient de inteligenti, ei ii vor acuza pe ceilalti de prostie.

Narcisistii iubesc complimentele si te vor ridica in slavi atunci cand ii gratulezi. Insa, piedestalul inalt pe care s-au asezat singuri poate fi rasturnat cu usurinta.
Stima lor de sine este atat de instabila incat considera criticile constructive drept o declaratie de razboi. Cea mai mica insulta ii poate infuria la culme.

Pentru ca se concentreaza in exces asupra propriei persoane, le este greu sa se inteleaga bine cu altii. Nu pot avea relatii stabile si satisfacatoare. De aceea, doresc putere si cauta pozitii care le confera autoritate asupra altora.

Citește și:

Faptul ca cineva poseda una dintre trasaturile de mai sus nu inseamna neaparat ca este psihopat. Poate ca adora riscurile sau este doar arogant.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.