Setari Cookie-uri

Leonardo da Vinci: Lecție veche de mai bine de 500 de ani

Trăim într-o lume a dualității, însă scopul este de a găsi contrariile, de a le conecta și de a crea unitate. Pasiunea noastră ar trebui să folosească iluzia separării pentru a crea noi întreguri.

Leonardo di ser Pietro da Vinci s-a născut pe 15 aprilie 1452 într-un orășel mic numit Vinci din Florența. Leonardo a fost unul dintre cele mai mari genii ale tuturor timpurilor: pictor, sculptop, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. A murit la vârsta de 67 de ani la data de 2 mai 1510.

foto interior și prima pagina: Jakub Krechowicz, Shutterstock

Artistul a devenit celebru datorită picturilor sale. Cu toate acestea, el a avut ceva ce foarte puțini oameni din lume au - și anume o imaginație infinită. Percepția sa extrem de logică asupra lumii l-a făcut misterios, iar curiozitatea lui l-a ajutat să obțină titlul de "Omul Renașterii".

"Pentru a dezvolta o minte completă: Studiază arta științei.Studiază știința artei. Dezvolta-ți simțurile, învață cum să observi. Înțelege că toate lucrurile sunt conectate la tot restul." - este unul dintre cele mai bune citate ale lui.

Citește și:

Prima parte a citatului: "Pentru a dezvolta o minte completă: Studiază arta științei.Studiază știința artei." - vorbește despre luarea a două lucruri opuse și despre apropierea lor pentru a crea o viziune completă asupra întregului.

Când ne întoarcem și încercam să vedem "imaginea în ansamblu", ne dăm seama că totul este un joc al contrariilor. Trăim în lumea dualității.

Cu toate acestea, esența fiecărui opus se află la baza opusului său. Cu alte cuvinte, privește simbolul Ying Yang și vezi că esența luminii se află la miezul său opus - acel mic punct alb în mijlocul întunericului și invers.

Doar prin folosirea luminii putem înțelege întunericul și prin folosirea întunericului putem înțelege lumina, putem cunoaște esența celor două lucruri opuse, motivul existenței lor.

Citește și:

Numai prin cunoașterea ambelor părți putem să înțelegem că sunt de fapt un întreg. Numai prin cunoașterea integrității unui lucru putem să mergem mai departe și să îl folosim la adevăratul său potențial.

Trăim într-o lume a dualității, însă scopul este de a găsi contrariile, de a le conecta și de a crea unitate. Pasiunea noastră ar trebui să folosească iluzia separării pentru a crea noi întreguri.

Trebuie să învățăm cum să vedem deoarece a două parte a citatului spune: "Înțelege că toate lucrurile sunt conectate la tot restul.".

Arta vieții: Cu toții suntem conectați la orice altceva și orice altceva este conectat de noi. Trecutul nostru, prezentul și viitorul... toate sunt îmbinate într-un punct pe care îl numim ACUM.

Citește și:

Forțele și legile cu care ne jucam sunt în armonie perfectă între ele. Singura lor regulă este echilibrul și natura nu tolerează niciodată dezechilibrul.

Așadar, când lucrurile devin dificile, când simți că nu mai poți face nimic, când nu mai vezi luminița de la capătul tunelului, amintește-ți ce am scris mai sus. Poate că acum nu înțelegi de ce se întâmplă aceste lucruri, însă în scurt timp totul va deveni mai clar. Ai încredere! Mergi mai departe!

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.